Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

EPD veilig dankzij microsegmentatie

Traditionele firewalls niet afdoende

Patiëntgegevens als het EPD moeten altijd goed beveiligd zijn. Toch vallen deze data ook ten prooi aan cybercriminaliteit. Ponemon Institute becijferde dat in de Verenigde Staten een gegevenslek  van een patiënt gemiddeld 355 dollar kost. Met  tienduizenden cyberproblemen per jaar, lopen de kosten in de miljoenen. Een traditionele firewall is duur en bijna onmogelijk te managen. Dit stelt IT-managers in de zorg voor grote uitdagingen.

Microsegmentatie de oplossing

Het probleem is dat vaak omliggende apparaten worden getroffen door cybercriminaliteit, zoals de mobiele telefoons van zorgmedewerkers.  Vanuit dit punt zoeken ze hun weg naar de data waar het hun om gaat. Via microsegmentatie van het datacenter kunnen individuele virtual machines worden beschermd tegen aanvallen. Elke workload krijgt hierin zijn eigen firewall toegewezen.

EPD veilig, nu en in de toekomst

Op welke manier kunnen gegevens adequaat worden beveiligd? Dat leest u in de flyer Secure EHR with VMware NSX. In dit beknopte document wordt aan de hand van overzichtelijke schema’s duidelijk hoe u de belangrijkste gegevens veilig houdt, nu en in de toekomst. Als patiëntgegevens u lief zijn, downloadt u nu dit kennisdocument.

 

Download de whitepaper
Download