Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Enterprise social networks: nu en in de toekomst

Aan de slag met enterprise social networks en online communities

De markt voor enterprise social networks (ESNs) maken de laatste jaren een enorme groei door. De mogelijkheden voor social workflows binnen bedrijfsapplicaties nemen toe. Tegelijkertijd groeien de online communities ter ondersteuning van klanten, medewerkers, partners en leveranciers ook razend snel. IDC verwacht dat de markt voor zowel op zichzelf staande als geïntegreerde ESNs aanzienlijk zullen teruglopen doordat steeds meer bedrijfsapplicaties social van aard worden. Toch maakt de markt voor online communities een flinke groei mee.

Wat zijn enterprise social networks?

Enterprise social networks zorgen ervoor dat social workflows toegankelijk zijn voor gebruikers zowel binnen als buiten de firewall van een organisatie. Enterprise social networks richten zich op werknemers die geen klantgerichte rol vervullen, maar dit betekent niet dat er wellicht toch klantinteractie kan ontstaan. De oplossing richt zich op activiteitstromen, blogs, wiki’s, micro bloggen, discussieforums, publieke of privé groepen, ideeën, etc. Op deze manier zorgt een ESN voor een onderlinge werkrelatie die gebaseerd is op de mogelijkheden van social media. Dit platform kan een standalone oplossing of een set service-oriented API’s zijn. Maar het kunnen ook geïntegreerde applicaties zijn die naast business applicaties en communicatietools werken. Lees meer over ESNs in het volledige rapport.

Het IDC onderzoek

Dit IDC rapport gaat dieper in op de omzetontwikkelingen van leveranciers in de ESN markt voor 2012 tot 2014. Daarnaast geeft het onderzoek een prognose voor de markt van 2015 tot 2019. Verder bevat het rapport het omzetaandeel van de leverancier en een prognose van dezelfde periode voor online communities binnen organisaties in de markt van social netwerken.

Ga aan de slag met enterprise social networks

Wilt u ook aan de slag met enterprise social networks? Dit onderzoek geeft een aantal voorspellingen voor nu en in de toekomst. Download het onderzoeksrapport en duik dieper in de wereld van ESNs.

 

Download de whitepaper
Download