Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Enterprise Security

De security uitdagingen van een gevirtualiseerde omgeving

De afgelopen tijd is de focus van virtualisatie verschoven naar de kwaliteit van dienstverlening bij virtualisatie inspanningen. Als bedrijven de voordelen van virtualisatie willen beleven en de overtap willen realiseren is het van belang dat zij ook de security mee evalueren naar een virtuele omgeving. De belemmering van deze aanpak is dat deze invloed heeft op de performance en daarnaast zal de complexiteit toenemen. Men kan dus niet de verouderde traditionele aanpak blijven hanteren bij een volledig nieuwe ICT infrastructuur.

Security uitdagingen in het virtuele datacenter
Om de reis naar virtualisatie te beveiligen komt men twee bekende obstakels tegen: (1) Risico’s die aanwezig zijn in het fysieke datacenter en (2) de risico’s die uniek zijn voor de virtuele omgeving. Een aantal uitdagingen die voorkomen bij de security van een gevirtualiseerde omgeving zijn:

  • Conflicterende bronnen
  • Gaten in de beveiliging door ‘instant-on’
  • Complexiteit bij het beheer
  • Veiligheidsriscico’s door verouderde anti-virus
  • Naleving uitdagingen

Download deze whitepaper
Lees gratis en vrijblijvend deze whitepaper waarin de uitdagingen van endpoint security in gevirtualiseerde omgevingen nader worden toegelicht. Daarnast leest u over het risico van dynamische virtuele machines en de impact van anti-virus op meerdere virtuele machines en op maar één fysieke host. 

 

Download de whitepaper
Download