Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Enterprise Portfolio Management

Betere investeringen door de integratie van uw bedrijf en IT-portfolios

Enterprise Portfolio Management (EPM) is het voortdurende, dynamisch en flexibel gebruik van informatie over de business om tot betere beslissingen te komen. Het doel van EPM is om alle business gerelateerde portfolio's, strategieën, processen en architectuur te koppelen aan de IT-gerelateerde portfolio's, projecten, applicaties en investeringen om een meer effectieve bijdrage te leveren aan het bereiken van doelstellingen, missie en strategie van een bedrijf.

Hoewel dit heel vanzelfsprekend klinkt, is de praktische uitvoering vaak verre van perfect en werken afdelingen niet in een gecoördineerde manier samen om dezelfde doelstellingen te verwezenlijken.

Hoe kan EPM helpen?
Deze whitepaper gaat in op hoe EPM uw organisatie kan helpen. Het alleen ordenen van gegevens in de portfolio’s garandeert niet dat een organisatie de kosten kan verlagen of een snellere time to market heeft. De juiste analyse van deze portfolio’s helpt juist wel bij het bereiken van de doelstellingen.

Het verzamelen van de benodigde gegevens voor EPM lijkt zo overweldigend dat sommige organisaties nooit beginnen met het proces. Anderen proberen koortsachtig al hun gegevens in een keer te verzamelen. Alleen een zorgvuldige, consistente aanpak gaat werken. Bij het begin moet je zorgen dat het belangrijkste uitgangspunt is om ervoor te zorgen dat de onderneming gericht blijft op de waarden die het bedrijf beoogt te bereiken. Lees meer in deze paper hoe EPM voordeel kan opleveren.