Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Enterprise Collaboration Playbook

Social Software een nieuwe manier van zaken doen

Social business is de komende jaren in onze werkplek geïntegreerd, wat het mogelijk maakt voor organisaties om complexe problemen op te lossen. Alles bij elkaar geeft het een organisatie meer skills, perspectieven, en mogelijkheden om snel problemen op te lossen zodat het de organisatie uiteindelijk ten goede komt.

Doordat bedrijven 24/7 verbonden zijn met de buitenwereld, is business gecompliceerder dan eerder te voren. De werkdag eindigt pas na kantooruren en vrije weekeinden is verledentijd. Het ontstaan van samenwerkingsverbanden tussen werknemers, regio’s en landen. Het is hierbij wel belangrijk om vooruit te blijven denken. Met Social software zijn organisaties in staat om effectief te communiceren, samen te werken en innoveren in nieuwe gebieden. Dit maakt de weg vrij voor een nieuwe organisatiecultuur, waarbij bedrijven snel kunnen reageren, voor blijven op de markt en concurreren bij de rivaal.

Wat zijn de voordelen van enterprise social software?
De top 3 meest meetbare voordelen van enterprise social software zijn:

  1. Het verhogen van de snelheid van toegang tot kennis
  2. Het verminderen van de communicatie kosten
  3. Sneller toegang tot interne experts

De geboorte van Enterprise 2.0
Enterprise 2.0 is het gebruik van opkomende social software platformen die door bedrijven worden gebruikt voor het behalen van hun doelstellingen. Door middel van deze social software platformen hebben alle medewerkers in het bedrijf inzicht in de meest invloedrijke toepassingen zoals: Facebook, YouTube, Twitter en Google search.

Download het Playbook
Wilt u meer weten over enterprise Collaboration en de inzet van enterprise social software? Deze uitgebreide whitepaper gaat stapsgewijs in op de verschillende stadia van social software. De whitepaper gaat onder andere nog verder in op:

  • Een aantal succesverhalen
  • Het opstarten van een enterprise social network (ESN)
  • Het bouwen van een ESN case
  • Een aantal praktijkcases

Download geheel vrijblijvend de whitepaper “Enterprise Collaboration Playbook”