Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Endpoint security voor op de werkvloer

Endpoint Security Innovation Is Intensifying

Wanneer organisaties hun werknemers op hun best willen laten werken, zullen deze werknemers toegang moeten hebben tot een breed scala aan business applicaties en gevoelige informatie. Hackers en andere kwaadwillende richten zich op deze werknemers om toegang te kunnen krijgen tot de servers van de organisatie. De huidige standaard antivirus programma’s zijn hier niet meer tegenop gewassen. Een aantal ontwikkelaars van antivirussoftware zijn dan ook druk bezig om endpoint security oplossingen aan te kunnen bieden.

De ontwikkeling van de malware bedreiging

Door de steeds groeiende dreiging van malware is de antivirus markt ook nog steeds groeiende. Veel kleinere aanbieders van deze antivirusoplossingen zijn hier juist de dupe van. Enkele redenen hiervoor zijn:

  • Startups die goede technologie in huis hebben, gaan de markt op zonder een goede strategie.
  • Grote bedrijven nemen de kleine startups over om gaten in hun portfolio te vullen.
  • Door deze overnames gaat de aandacht minder naar andere kleine startups en blijft het bij deze grotere organisaties.

Organisaties doen er goed aan om een keuze te maken in een endpoint security oplossing om het bedrijf zo min mogelijk gevaar te laten lopen voor malware. Wanneer een grote verandering niet gewenst is door de organisatie zullen ze in ieder geval moeten kijken naar nieuwe aanvullingen op het huidige pakket. Zorg ervoor dat:

  • Vertrouwen opgebouwd wordt met de huidige infrastructuur en operations collega’s.
  • Nieuwe oplossingen worden geëvalueerd.
  • Laptops een topprioriteit hebben.

Download de whitepaper voor meer informatie over endpoint security oplossingen binnen de organisatie. De whitepaper gaat dieper in op de belangrijkste punten waar op gelet moet worden en zal naar aanleiding van 7 vragen kijken naar de oplossing die het beste past bij de organisatie.