Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Enabling Data Discovery

Data discovery zorgt voor krachtige analyse bedrijfsgegevens

Als onderdeel van de Business Intelligence-architectuur is data discovery de perfecte oplossing om interactieve rapporten en gemakkelijk te doorzoeken dataoverzichten te maken. En dat mag gerust gebaseerd zijn op allerlei verschillende bronnen. Gartner rekent data discovery inmiddels tot een van de belangrijkste hoofdstromingen binnen business intelligence. De techniek kan en mag niet genegeerd worden door het bedrijfsleven.

Bij analyses van grote hoeveelheden gegevens zijn patronen vaak niet heel specifiek en niet altijd goed te duiden. Als je niet uitkijkt, wordt data-analyse al snel een potje gokken. De oplossing: data discovery-software. Die zoekt namelijk gericht naar de patronen die van belang zijn. De resultaten worden op een duidelijke en visueel aantrekkelijke manier getoond.

Het rapport ‘Enabling Data Discovery – Is it a reality within organizations?’ heeft als doel te bepalen in hoeverre data discovery gunstig is voor bedrijven en waar de mogelijke valkuilen zitten. Het geeft u een goed beeld van de mogelijkheden en onmogelijkheden.

Voor het onderzoek zijn velerlei middelgrote en grote bedrijven ondervraagd. Zo gaven respondenten gaven aan dat de huidige BI op een aantal punten problemen oplevert. Denk daarbij het gebruiksgemak, de mate van interactiviteit en de onmogelijkheid om de juiste data te vinden als die nodig is. Problemen die het de moeite waard maken om de focus te verleggen naar data discovery als analysetechniek.

In de paper wordt verder uitgebreid aandacht besteed aan onder meer de volgende onderwerpen:

  • Wat zijn de basisprincipes van data discovery?
  • Wat is het verschil met business intelligence?
  • Wat is het verschil met desktop analytics?
  • Welke strategie is nodig om data discovery succesvol te implementeren?
  • Welke IT-infrastructuuraanpassingen zijn er nodig?

Download vandaag nog geheel vrijblijvend deze paper en laat u goed informeren over de mogelijkheden van data discovery binnen uw bedrijf.

 

Download de whitepaper
Download