Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Enabling Data Discovery a reality wihtin organizations

Met knowledge discovery aan de slag in uw bedrijf

Als onderdeel van de Business Intelligence-architectuur is data discovery de perfecte oplossing om interactieve rapporten en gemakkelijk te doorzoeken dataoverzichten te maken. En dat mag gerust gebaseerd zijn op allerlei verschillende bronnen.

Bij analyses van grote hoeveelheden gegevens zijn patronen vaak niet heel specifiek en niet altijd goed te duiden. Voordat je het weet, ben je aan het gokken bij het ontdekken van de patronen. Juist data discovery-software is zo ontworpen, dat het gericht zoekt naar de patronen die van belang zijn. De resultaten worden op een duidelijke en visueel aantrekkelijke manier getoond.

Waar Business Intelligence vooral gericht is op het technische aspect van data-analyse, is data discovery daarentegen juist vooral gericht op de eindgebruiker. Het zorgt voor visueel aantrekkelijke resultaten bij het boven water halen van bepaalde patronen. Data discovery wordt niet voor niets ook wel knowledge discovery genoemd.

Het rapport ‘Enabling Data Discovery – Is it a reality within organizations?’ heeft als doel te bepalen in hoeverre data discovery gunstig is voor bedrijven en waar de mogelijke valkuilen zitten. Het geeft u een goed beeld van de mogelijkheden en onmogelijkheden.

In de paper wordt verder uitgebreid aandacht geschonken aan onder meer de volgende onderwerpen:

  • Wat zijn de basisprincipes van data discovery?
  • Wat is het verschil met business intelligence?
  • Wat is het verschil met desktop analytics?
  • Welke strategie is nodig om data discovery succesvol te implementeren?
  • Welke IT-infrastructuuraanpassingen zijn er nodig?

Download vandaag nog geheel vrijblijvend deze paper en laat u goed informeren over de mogelijkheden van data discovery binnen uw bedrijf.

 

Download de whitepaper
Download