Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Embracing The Federal Cloud First Initiative

Cloud implementatie brengt voordelen en beveiligingsrisico’s met zich mee

De beveiliging van cloud omgevingen is zeer belangrijk en vereist veel aandacht. Cloud computing brengt echter veel voordelen met zich mee die het de moeite waard maken om veel tijd en energie te steken in de beveiliging ervan. Het doel van cloud gebaseerde oplossingen is dat er efficiënter, sneller en innovatiever te werk kan worden gegaan. Het moet ook veel IT kosten gaan besparen.

Cloud oplossing bij de overheid

Vivek Kundra heeft in 2010, toen hij CIO was bij de Amerikaanse overheid, zich bezig gehouden met het implementeren van cloud computing bij verschillende overheidsinstanties zodat er een betere workflow ontstond. Het doel was om de IT infrastructuur te optimaliseren, kosten te besparen en innovatieve services voor het publiek te ontwikkelen. Uit verschillende hoeken kwam echter de vrees dat het niet veilig was. Denk hierbij aan privacy problemen. Deze whitepaper behandelt onder andere de volgende problemen:

  • Data privacy
  • Veilige toegang tot informatie
  • Bescherming tegen dreigingen

Download de whitepaper ‘’Embracing The Federal Cloud First Initiative’’ waarin u wordt geholpen bij de keuze voor welk type beveiliging u zou moeten kiezen, en aan welke beveiligingseisen de door u te kiezen cloud omgeving moet voldoen. Verder leest u ook over hoe next-generation firewalls de cloud oplossing van de Amerikaanse overheid tegen bedreigingen kunnen beschermen.

 

Download de whitepaper
Download