Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Elektriciteitsverbruik van IT optimaliseren

Reduce your carbon footprint

Binnen veel organisaties is de IT afdeling de grootste verbruiker van elektriciteit en omdat dit verbruik steeds blijft groeien is dit bij veel bedrijven een kritieke factor aan het worden. De trend van apparatuur en servers die groter worden en meer stroom gaan verbruiken zorgt ervoor dat de ‘carbon footprint’ van de organisatie steeds groter wordt. Dit terwijl de meeste servers maar 5-10% van de rekenkracht benutten die het aan zou kunnen. De whitepaper gaat uit van een aantal feiten die naar voren zijn gekomen uit bepaalde onderzoeken van externe partijen. Zo zijn de volgende feiten te noemen:

  • Elektriciteitskosten van IT zullen van de huidige 10% stijgen naar 50% in de komende jaren (Gartner)
  • Wanneer servers inactief zijn verbruiken ze gemiddeld nog steeds 30% van het maximale verbruik. (Forrester)
  • 50% van de huidige datacenters hebben onvoldoende vermogen in huis om te kunnen voldoen aan de vraag van de apparatuur. (Gartner)

Optimalisatie
Door de CPU, Memory en Disk snelheid te optimaliseren wordt het mogelijk gemaakt om de maximale waarde uit de server te halen qua kilowattuur en elektriciteitsverbruik. Dit kan resulteren in honderd tot duizenden euro’s besparing per jaar. Ook zal hierdoor de milieubelastende uitstoot van de organisatie sterk verminderd worden. Door het dynamisch optimaliseren van de server resources wordt het mogelijk gemaakt dat deze servers meer applicaties en gebruikers kan ondersteunen.

De whitepaper
Download de whitepaper voor meer informatie over kosten en uitstoot verminderen door de optimalisatie van IT apparatuur. Zo gaat de whitepaper dieper in op oplossingen die de organisatie in kan zetten om dit doel te bereiken. Lees de whitepaper geheel vrijblijvend.

 

Download de whitepaper
Download