Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Electronic Data Interchange zorgt voor een soepel verloop

Het op de juiste manier integreren van e-factureren is een proces van verschillende fases. Voor een beginnende organisatie kan de drempel tot online factureren ietwat hoog liggen, terwijl voor een organisatie in de volwassen fase de ontwikkeling zelf het lastigste kan zijn. Werken met Electronic Data Interchange (EDI) kan zorgen voor een goede geoliede machine. Werk jij al volledig met EDI?
 
Elektronisch factureren heeft vele voordelen, naast de logische maar niet onbelangrijke voordelen van tijds- en kostenbesparingen, kan het werken met EDI ook zorgen voor een duidelijke en snelle data uitwisseling. EDI wordt onder andere gebruikt voor het digitaal vesturen en ontvangen van bestellingen, pakbonnen en facturen.

Electronic Data Interchange

Supermarktketen Jumbo werkt bijvoorbeeld bijna volledig met EDI op het gebied van hun goederenstroom. In een interview met De Ondernemer vertelt Ronald Molenaar (Manager Business Controlling) over de essentie van het standaardiseren binnen het proces van e-facturering. Online factureren kan zorgen voor meer veiligheid en actuelere cijfers binnen de organisatie. Doordat processen worden geautomatiseerd wordt er een krachtiger voorraadbeheer worden gecreëerd, waardoor er vervolgens meer omzet kan worden gegenereerd.

(Bron: De Ondernemer)

Sessie Tie Kinetix

Tie Kinetix is een grote speler in Nederland wat betreft EDI. Het is in Nederland nog toegestaan om met papieren rekeningen te betalen, maar de CEO van Tie Kinetix Jan Sundelin verwacht dat binnen enkele jaren hier ook een omslag in plaatsvinden. Verplichtingen wat betreft e-factureren zullen niet snel worden doorgevoerd door de overheid in Nederland, maar uiteindelijk verwacht Sundelin wel steeds meer online facturen binnen het bedrijfsleven.

(Bron: Financieel-Management.nl)

Tie Kinetix, als koploper van EDI, zal op donderdag 2 april tijdens het Factuurcongres® een sessie geven over de volgende stappen rondom e-facturatie voor de overheid én het bedrijfsleven. Erwin Wulterkens (ervaringsdeskundige e-facturatie) en Arjan Sloot (Country Manager Benelux – TIE Kinetix) bespreken graag met jou wat overheidsinstanties en bedrijven verder kunnen doen om van e-facturatie een succes te maken.

Factuurcongres®

Ben jij al helemaal up-to-date wat betreft online facturering? Is jouw organisatie al begonnen of juist al redelijk op weg? Dit congres is het moment om je verder te verdiepen in onderwerpen als onder andere Robotic Process Automation, Continuous Reporting en het fundament onder E-factureren. Zorg dat jouw data uitwisseling vlekkeloos verloopt waardoor online facturering kan zorgen tot vele voordelen!

Klik hier om je vandaag nog aan te melden.