Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Efficiënter klantcontact met Unified Communications

Unified Communications & Klantcontact

Unified Communications (UC) is software die interactie tussen zowel medewerkers als met klanten en leveranciers bevordert.  Unified Communications biedt realtime samenwerkingstools die zorgen voor een snel en makkelijk contact en daarmee verbeterde bereikbaarheid, reactiesnelheid en toegankelijkheid van informatie en diensten. Efficiënter klantcontact, fikse kostenbesparing en hogere klanttevredenheid zijn het resultaat!

Deze whitepaper beschrijft aan de hand van drie voorbeelden wat Unified Communications voor het klantcontact van organisaties kan betekenen. De volgende drie voorbeelden worden in de whitepaper behandeld:

  1. Efficiënt klantcontact met virtuele agents
  2. Patïentenzorg op afstand
  3. Tijdwinst dankzij het selfservice salesportal

We beschrijven de eerste case in een notendop:

Customer care middels virtuele agents

Het probleem: Vierkante meters en bezetting
Het callcenter groeide uit zijn jasje en in de omgeving waren geen geschikte agents meer beschikbaar. Ook het onderzoek naar nieuwe locaties leverde niets op. Daarnaast liet de bereikbaarheid van het kantoorpand buiten reguliere kantoortijden te wensen over.

Oplossing: Agents die vanuit huis werken
Het roer is omgegaan. Geen verhuizing, geen flinke investering voor de uitbreiding van de communicatiefaciliteiten. Het beschikbare budget is ingezet voor het implementeren van een online omgeving met virtuele agents en daarbij de behorende communicatie- en schakelcapaciteit.

Resultaat: Verdriedubbelde capaciteit voor dezelfde prijs
Unified Communications heeft er voor gezorgd dat de vaste kosten van het call center stabiel zijn gebleven maar de capaciteit verdriedubbeld is.

Download de whitepaper
Meer te weten komen over deze case en de oplossing die geboden is voor het bovenstaande probleem? Lees in de whitepaper meer over hoe Unified Communications klantcontact efficiënter kan maken. Door deze voorbeelden te lezen kan een inschatting worden gemaakt op welke manier Unified Communications meerwaarde kan leveren aan de eigen organisaties.

 

Download de whitepaper
Download