Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Efficiënt kennis delen met behulp van sociale verbindingen

Benut de kracht van weak ties en maak je organisatie slimmer

Steeds meer organisaties verplaatsen hun focus van productiviteit en efficiëntie naar innovatie en kennisdeling. Kennis is niet alleen een toevoeging aan de economische bronnen, maar ook een toegevoegde waarde aan de organisatie. Sterker nog, er is competitief voordeel te behalen uit kennis. De kennis binnen een organisatie vormt een unieke combinatie van individuele breinen binnen de organisatie. Dit vormt het corporate brain van de organisatie. Wat is nou eigenlijk het verschil tussen kennis en informatie? Bij kennis draait het om de ‘hoe’ vraag terwijl het bij informatie draait om de ‘wie’, ‘wat’, ‘wanneer’ en ‘waar’ vragen. Lees hierover meer in de volledige whitepaper.

De kracht van weak ties
Hoe meer twee collega’s met elkaar communiceren en kennisdelen, hoe sterker de verbinding tussen deze werknemers is. Sterke verbindingen ontstaan vaak binnen afdelingen, tussen mensen op dezelfde vestiging of collega’s die aan dezelfde projecten werken. Met een sterke verbinding ontstaat er een efficiëntie in het delen van kennis en efficiëntie is goed! Dit heeft ook een gevaar, het kan vaak dezelfde kennis zijn, omdat werknemers de informatie alleen delen binnen hun eigen sociale cirkels. Hierdoor kan er een overlap van bestaande kennis ontstaan. Dit fenomeen noemt Granovetter ‘de kracht van de zwakke verbinding’ (Strength of the Weak Tie)

Download de whitepaper
Lees in de whitepaper meer over sociale verbindingen tussen collega’s, het delen van kennis in het corporate brain en het verbinden van mensen met de AskApp. Maak uw organisatie slimmer en begin met het delen van kennis!

 

Download de whitepaper
Download