Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Efficiënter werken met Office 365 dankzij OASE

Door Nhu Truong

OASEBeter, sneller en efficiënter, zo wil iedereen toch werken? Dat kan door slimmer gebruik te maken van de tools van Office 365. Collega’s worden productiever, de kwaliteit van het werk verbetert en bedrijfsdoelstellingen worden behaald. Je hebt de middelen al in huis, ze worden alleen nog niet optimaal benut. Het is tijd voor verandering!

Office 365 is het Zwitsers zakmes van de kantoorsoftware. Je kunt groepsgewijs documenten, spreadsheets en presentaties maken. Deze deel je vervolgens op verschillende manieren, je houdt er (video) conference calls mee en nog veel meer. Het mooie is dat deze tool in de cloud staat en daardoor continu verbetert. Zo komen ook steeds meer mogelijkheden bij. Het blijkt dat de meeste mensen maar weinig van de functionaliteiten gebruiken. Hierdoor wordt de helpdesk overladen met vragen en medewerkers blijven steken in hun oude gewoontes.

Jaarlijks 40 uur per werknemer kwijt aan “hoe werkt dit?”

OASE is hét online learning platform voor Office 365. Daarmee  helpen we je meer uit jouw investering én je mensen te halen. Wij dichten de kloof tussen wat je met Office 365 kunt en het gebrek aan kennis van deze continu groeiende tool. Dat is nodig, want veel medewerkers zijn in hun vaardigheden en kennis niet meegegroeid. Daardoor maken ze geen optimaal gebruik van de mogelijkheden en verliezen ze veel tijd. Om hun werk toch sneller te doen, zoeken ze op internet naar antwoorden. Hoe zet ik een enquête op via Yammer, kunnen we met 10 collega’s tegelijk aan één document werken en hoe delen we via OneNote snel notulen?

Automatisch geholpen met goede, licht verteerbare informatie

Een goede vraag formuleren is al moeilijk, laat staan de juist informatie snel vinden. Het resultaat is dat collega’s gemiddeld veertig uur per jaar kwijt zijn aan zoeken naar relevante informatie. Nog erger is dat ze regelmatig geen oplossing vinden om efficiënter te werken. De tijd van langdradige handleidingen is voorbij. We willen direct weten hoe iets werkt. Jij vindt daarnaast op ons selfservice portaal supersnel betrouwbare informatie in behapbare vorm. In no time vind je de juiste Nederlandse, Franse, Duitse en Engelse korte animaties en teksten die je in een minuut op weg helpen.

Altijd op de hoogte van de nieuwste mogelijkheden

De meer dan 1000 animaties en korte teksten staan niet op zichzelf, we voorzien ook in leertrajecten. Dat zijn logisch op elkaar volgende animaties. Nooit eerder gewerkt met Skype? Na het zien van een handvol animaties kun je alles wat je nodig hebt om slimmer te werken! Wij helpen jou om je te ontwikkelen, maar wij staan zelf ook niet stil. Wij houden de roadmap en updates van Microsoft nauwlettend in de gaten zodat jij snel kunt beschikken over relevant trainingsmateriaal. Tegelijk staan we open voor feedback en suggesties. We luisteren naar de vraag van klanten en zetten de nuttige tips op de roadmap. Resellers kunnen eigen content (eigen video’s, leertrajecten, nieuwsartikelen, webinars) op het platform opladen en dit delen met hun klanten. Dit is ideaal om ook naast O365, hun eigen producten te positioneren op het platform.

Herbruikbare informatie

Elke maand sturen we kant-en-klare communicatie met tips en nieuwe video’s die jij kunt hergebruiken in je nieuwsbrieven of intranetberichten. Ook organiseren we elke maand een webinar over een bepaald topic waar je medewerkers zich vrijwillig voor kunnen inschrijven. Al onze content is gevalideerd door trainers met meer dan 10 jaar ervaring zodat je altijd over goede informatie beschikt. Je kunt natuurlijk overal en altijd met alle gangbare devices je Office 365-vaardigheden naar een hoger niveau tillen. Met OASE help jij je collega’s efficiënter werken en haal jij meer uit je Office365-investering.

Gebruiken je collega’s alleen e-mail en de agenda van Office 365? Dat is zonde van de investering en van de tijd. Office 365 biedt enorm veel mogelijkheden om efficiënter samen te werken. Je collega’s moeten er alleen nog mee aan de slag gaan. Hoe zij handiger gebruik maken van de tools, zie je in deze interactieve webinar met Wortell en OASE op 19 november 2018 om 14:00 uur. Schrijf je hier in!