Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Effectiever sollicitatieproces met digital recruitment

Vind personeel door slim gebruik van data

Het wordt steeds moeilijker goede werknemers te vinden. Dit komt mede doordat werknemers meer te kiezen hebben en hogere eisen hebben. Daarom is het van belang het sollicitatieproces beter en efficiënter te maken voor zowel de sollicitant als de organisatie. Hierbij komt digital recruitment kijken: het gebruik van digitale tools om de juiste kandidaten te vinden en de productiviteit van jouw werknemers bij te houden. In dit e-book wordt in zeven hoofdstukken stilgestaan bij recruitment in het digitale tijdperk.

Hoe gebruik je digital recruitment?

De traditionele manier van mensen aannemen is lang niet meer de beste. Steeds meer recruiters maken daarom gebruik van een human capital management (HCM) systeem. Hiermee vind je nog sneller de juiste mensen voor een vacature. Je verzamelt hier namelijk heel gemakkelijk data over kandidaten en vergelijkt eenvoudig profielen. Maar hoe vind je nou precies de beste kandidaat? In dit e-book lees je onder andere de 7 stappen die je moet nemen om de juiste kandidaat te vinden, hieronder noemen we alvast de eerste 3 stappen:

  1. Zorg dat je merk aantrekkelijk is voor potentiële werknemers
  2. Focus niet alleen op mensen die actief op zoek zijn naar een nieuwe baan
  3. Stel voor elke functie een profiel op

Digital recruitment stopt nooit

Digital recruitment eindigt niet als er een nieuwe werknemer is aangenomen, eigenlijk begint het hier pas. Na het aannemen van een nieuwe werknemer begint de integratie van de werknemer in de organisatie. Ook is het belangrijk om in je huidige werknemers te investeren, bijvoorbeeld door ze toegang te geven tot verschillende trainingen. Ook dit regel je met digitale tools. Op deze manier houd je jouw werknemers tevreden en behaal je goede resultaten!

Meer weten?

Benieuwd hoe je digital recruitment toepast binnen jouw organisatie en wat alle stappen zijn om de juiste kandidaat te vinden? Download dan snel dit e-book!