Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Effectiever en efficiënter aan de slag met jouw data

Datagedreven werken door data governance

Datagedreven werken is een veelbesproken thema, ook in de zorg. Door datagedreven te werken kun je beter afgewogen beslissingen nemen, je hoeft namelijk niet af te gaan op vermoedens of intuïtie. Maar wat betekent dit in de praktijk? Door datagedreven te werken in de zorg kunnen patiënten beter en efficiënter geholpen worden door bijvoorbeeld patiëntdata te koppelen aan kennis over ziekten en het ziektetrajact van andere patiënten. Hierdoor kan het optimale behandeltraject voor een specifieke patiënt in een specifieke situatie gemakkelijker worden gevonden. In de praktijk wordt dit echter nog weinig gedaan. In deze whitepaper lees je hoe je door middel van data governance jouw zorginstelling meer datagedreven laat werken.

Datagedreven werken dankzij data governance

Veel zorginstellingen willen wel datagedreven werken, maar dit lukt ze vaak nog niet. Om datagedreven te werken zijn er namelijk verschillende randvoorwaarden waaraan voldaan moet worden. Zo zijn er technische randvoorwaarden, zoals de juiste tools om data inzichtelijk te maken, maar er zijn ook randvoorwaarden voor de organisatie, de processen en het beleid. Deze worden vaak samengevat onder de naam data governance.

Effectiever en efficiënter aan de slag met jouw data

Bij data governance gaat het om het verbeteren van de herbruikbaarheid, toegankelijkheid, kwaliteit, beschikbaarheid, integratie en beveiliging van data. Door je data governance op orde te hebben, kan uiteindelijk datagedreven werken de doorgang vinden. In deze whitepaper lees je 9 tips om jouw data governance op orde te krijgen. Hieronder geven we er alvast 3 weg:

  1. Stel concrete doelstellingen
  2. Zorg voor heldere definities
  3. Zet datakwaliteit op één

Benieuwd naar de rest van de tips en hoe je zelf effectiever en efficiënter met je data aan de slag kunt? Download dan deze whitepaper en krijg jouw data governance op orde!

 

Download de whitepaper
Download