Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Effectief samenwerken met samenwerkingstools

5 voordelen van een online samenwerkingsplatform

Net zoals social media die niemand gebruikt geen nut hebben, komt een samenwerkingsplatform ook pas tot zijn recht als er gebruikers zijn. Met de groei van een samenwerkingsplatform kunnen informatie en ideeën worden vastgelegd en is effectief samenwerken een feit. Ook medewerkers zien steeds meer de waarde van een samenwerkingsplatform in, bijvoorbeeld doordat klantproblemen sneller opgelost kunnen worden. De organisatie maakt zicht zelf ook populair voor toekomstige medewerkers, doordat het een moderne en plezierige werkomgeving biedt.

De voordelen op een rij

Een echte digitale transformatie is een succes als de organisatie sneller vooruit komt dan voorheen mogelijk was. De voordelen van een succesvolle implementatie van een samenwerkingsplatform zijn:

  1. Verbeterde agility
  2. Meer veerkracht
  3. Efficiëntie
  4. Stimulans in de effectiviteit
  5. Een stijging in de betrokkenheid, inspiratie en innovatie van medewerkers

Geforceerde verandering werkt niet

Een verandering is een proces, het is niet mogelijk om dit geforceerd door te voeren. Zodra de druk vanuit het management eraf is, gaan medewerkers weer vrolijk verder met hun oude werkmethode. Als u bijvoorbeeld een bal onder water drukt en deze los laat, zal de bal razend snel weer naar boven schieten. Dit voorbeeld is te vergelijken met een geforceerde verandering. De sleutel tot een succesvolle verandering ligt bij managers en de medewerkers. Als managers het nut van de verandering niet zien, zal er geen budget vrij worden gemaakt en zullen er geen zichtbare veranderingen komen in de manier van werken. Als medewerkers de voordelen van een samenwerken en het delen van ervaringen niet zien, dan zal de bal naar boven schieten zodra u hem los laat.

Effectief samenwerken met een samenwerkingsplatform

Bij sommige organisaties zal het een kwestie van introduceren zijn en de medewerkers gaan aan de slag met samenwerken en delen. Maar bij de meeste organisaties zal dit niet zo simpel zijn. Er zal een planning opgezet moeten worden hoe u dit samenwerkingsplatform het beste kunt uitrollen in de organisatie. Deze whitepaper geeft u een aantal handvatten om te starten met deze uitrol. Daarnaast komen er een aantal praktijkcases naar voren die deze implementatie hebben doorlopen. Download de whitepaper en maak beter samenwerken mogelijk in uw organisatie.

 

Download de whitepaper
Download