Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Eerste hulp bij het schrijven van een businesscase voor Microsoft Azure

Tips voor een geslaagde reis naar de cloud

Bij veel bedrijven staat een reis naar de cloud bovenaan de bedrijfsagenda. Op de IT-afdeling zien velen de mogelijkheden, maar toch is er nog steeds twijfel. Gaan de kosten echt omlaag wanneer we kiezen voor de cloud? Zal Azure ons helpen om innovatiever te zijn? Heb je voor jezelf alle vragen en antwoorden op een rij gezet, dan is het vervolgens zaak om het management te overtuigen met een ijzersterke businesscase. Deze whitepaper helpt jou op weg aan de hand van praktische tips en adviezen.

Beginnen bij het begin: waarom Azure?

Nog voor je start met het schrijven van je businesscase is het belangrijk om te weten waarom je precies aan de slag wil met Azure. Gaat het vooral om het kostenplaatje? Of zijn het de effectiviteit en innovatie die je aanspreken? Allemaal valide redenen om te kiezen voor een stap richting de cloud. Toch is het goed om te beseffen dat wat werkt voor het ene bedrijf niet noodzakelijk de juiste stap is voor een ander. Laat je dus niet verleiden om meteen alles naar Azure te verhuizen omdat je daar zoveel goeds over hoorde. Ga in gesprek met mensen uit jouw organisatie, praat met IT-partners en zoek uit waarom een overstap naar Azure voor jouw organisatie goed is. Misschien kom je wel tot de conclusie dat een migratie naar de cloud nog te vroeg is…

Cost of ownership-berekening en verschillende wegen richting cloud

Een belangrijk onderdeel in je businesscase is natuurlijk het kostenplaatje. Daarom vind je in deze whitepaper een aantal punten waarmee je rekening moet houden bij jouw berekeningen. Verder vind je in deze whitepaper onder andere:

  • 3 verschillende wegen richting jouw eerste cloudimplementatie
  • Inzicht in de kosten die gepaard gaan bij de verschillende migratiescenario’s
  • Bedrijfsprocessen matchen met Microsoft-cloudapplicaties
  • Inzicht in de technische verschijningsvormen van de cloud: IaaS, PaaS en SaaS
  • 9 top tips voor jouw Azure-businesscase

Kan jij wel wat hulp gebruiken bij het schrijven van jouw Azure-businesscase? Download dan snel deze praktische whitepaper vol tips, adviezen en praktijkvoorbeelden en doe er je voordeel mee!

 

Download de whitepaper
Download