Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Een verouderd ERP-pakket doet meer kwaad dan goed

8 gevaren bij het gebruik van verouderde software

Hoe vaak zie je op jouw smartphone dat één van jouw apps een automatische update heeft gekregen? Hoe enthousiast reageren velen niet als smartphone-fabrikanten met een nieuwe versie op de proppen komen van hun populaire modellen? Daarom is het vreemd dat de bedrijfssoftware, of ERP, die we dagelijks gebruiken op de werkvloer soms al jaren niet meer is geüpdatet. Onderzoeksbureau Forrester onderzocht dit fenomeen en concludeerde dat ongeveer de helft van alle ERP-gebruikers werkt met software die minstens 2 versies ouders is dan de huidige release. En dat is niet zonder gevaar…

Stilstaan is achteruitgaan

Veranderingen en nieuwe ontwikkelingen volgen elkaar in snel tempo op, daarom is het niet wenselijk om te blijven werken met een ERP-pakket wat helemaal niet is ingericht op een nieuwe manier van werken en zakendoen. De on-premise systemen waar we ooit voor kozen zijn inmiddels zo verweven met onze processen en rapportages dat updaten ook vaak als onmogelijke opdracht wordt gezien en bedrijven vastzitten in een oude versie. Gevolg? Bedrijven kunnen niet snel inspelen op veranderingen in de markt en raken hierdoor achterop de concurrentie.

8 gevaren van oude ERP-versies

Waar schuilt precies het gevaar van deze legacy software? En vooral, wat kunnen bedrijven doen om ervoor te zorgen dat hun ERP up-to-date is en blijft? We laten je alvast kort kennismaken met enkele risico’s:

  • Een verouderd ERP-pakket kost je veel geld
  • Een verouderd ERP-pakket vertraagt de organisatie
  • Een verouderd ERP-pakket werkt niet op mobiele devices

Wil je de details weten en alle risico’s nalezen? Ga dan snel aan de slag met de tips uit deze whitepaper en geef jouw ERP een verjongingskuur!

 

Download de whitepaper
Download