Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Een verandering in het huidige IT landschap

Consumerisation of IT vraagt om een andere manier van ICT-beheer

De IT ontwikkelingen hebben de afgelopen jaren niet stil gestaan. Zo veroorzaakt het concept Bring Your Own Device (BYOD), een gevolg van Het Nieuwe Werken, een verandering in de manier waarop het huidige IT-beheer wordt uitgevoerd. De grens tussen de technologie die thuis wordt gebruikt en de technologie die op de werkvloer wordt toegepast vervaagt steeds meer. Werknemers brengen nu hun persoonlijke apparaten, zoals tablets en smartphones mee naar het werk. Daarnaast nemen werknemers hun devices ook mee naar huis om thuis verder te werken aan projecten.

Aantal vragen omtrent de Consumerisation of IT
De meest voorkomende vragen over BYOD en Consumerisation of IT die veel IT managers bezighouden worden in deze whitepaper besproken:

  • Moet het IT-team technische ondersteuning bieden als iemand een eigen apparaat heeft gebruikt?
  • Als een werkgever een applicatie nodig heeft mag deze dan op een eigen apparaat worden geïnstalleerd? Of moet dit perse op een werk pc worden uitgevoerd?
  • Wat gebeurt er als een medewerker het bedrijf verlaat?
  • Hoe wordt het persoonlijke apparaat van de werknemer up to date gehouden omtrent beveiliging?

Gebruikers van de IT infrastructuur
Gebruikers hebben hoge verwachtingen. Tegenwoordig vragen gebruikers meer flexibiliteit en snelheid van de IT-werknemers. Hoe kan IT hier het best op inspelen? Onderdeel van de aanpassing is ook een omschakeling van een meer apparaatafhankelijke aanpak naar het beheer van de verschillende apparaten die in omloop zijn. Daarnaast zal het licenseren van software ook een verandering doormaken nu steeds meer consumentapparaten hun weg naar de werkvloer vinden.

Download deze whitepaper
Download geheel vrijblijvend deze whitepaper en lees hoe u uw infrastructuur kan herinrichten om deze veilig te maken voor apparaten en gebruikers van buitenaf. Daarnaast leest u alles over BYOD en worden de belangrijkste vragen behandeld omtrent Het Nieuwe Werken.