Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Een veiligere cloud door 4 kernelementen

See clearly in the cloud with threat-aware identity and access management

Door de hogere operationele efficiëntie en de lagere kosten zijn veel organisaties erg enthousiast over de cloud ten opzichte van de traditionele IT-implementaties.  Echter, er zijn nog een aantal aspecten van de cloud waar men zich zorgen over maakt:  het verminderd zicht in de cloud-infrastructuur, minder controle op het beveiligingsbeleid , nieuwe dreigingen bij gedeelde omgevingen en de complexiteit van de compliance.

De beveiliging van de cloud is natuurlijk uitermate belangrijk, maar het zou niet de remmende factor mogen zijn wanneer de cloud geïmplementeerd wordt.  Om toegang te beheren, gegevens te beschermen en meer overzicht te krijgen in de cloud-omgeving is een uitgebreide en dynamische benadering van de cloud-security nodig.

De kernelementen van cloudmanagement
Om een sterke beveiliging te kunnen bieden is het belangrijk dat deze voldoet aan vier kernelementen:

 • Identity lifecycle management
  de self-service van de gebruiker m.b.t. inschrijven, resetten van wachtwoorden en hercertificering ondersteunen.
 • Access management
  Een veilige authenticatie voor gebruikers voorzien en de handhaving van context-gebaseerde toegang tot beleidsprocedures na de authenticatie.
 • Directory services
  De identiteitssynchronisatie tussen on-premises en off-premises infrastructuren vereenvoudigen.
 • Security Intelligence
  Monitoren, auditing en rapportage over de gebruikersactiviteiten om zo het risico te verminderen van interne bedreigingen.

Download de whitepaper ‘See clearly in the cloud with threat-a ware identity and access management’. geheel vrijblijvend voor meer informatie over  de 4 kernelementen waar een veilig cloudmanagement aan moet voldoen.

 

Download de whitepaper
Download