Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Een veilige werkomgeving inrichten

Grip op data krijgen

Een werkplek in de cloud beveiligen vereist een heel andere aanpak dan het beveiligen van een traditionele werkplek. Nu medewerkers overal en altijd aan de slag gaan met een device naar keuze, heeft het beperken van toegang tot devices geen zin meer. De focus ligt nu op het beveiligen van jouw data. Deze whitepaper laat zien hoe je dit regelt aan de hand van de implementatie van Microsoft Teams.

Teams geïnstalleerd? Stap 1 is gezet!

Organisaties die kiezen voor Office 365 en Microsoft Teams nemen al een eerste belangrijke stap in het beter beveiligen van hun clouddata. Je maakt hiermee namelijk een eind aan de schaduw-IT die in menig bedrijf welig tiert. Medewerkers delen, uit het zicht van IT, informatie via Dropbox of WeTransfer en zetten WhatsApp-groepen op met collega’s en externen. Weet jij welke informatie ze via deze kanalen delen? Of wat er met informatie gebeurt als het eenmaal in zo’n appgroep rondzweeft?

Tools voor het inrichten van een veilige werkplek

Aan de hand van een handige flowchart en voorbeelden krijg je een beter zicht op hoe security en databeveiliging in Office 365 en Teams zijn geregeld. In deze whitepaper ontdek je welke instellingen belangrijk zijn en waar je ze precies terugvindt. Hierbij wordt aandacht besteed aan:

  • Office 365 Security & Compliance Center
  • Azure Active Directory

Op basis van deze informatie bepaal jij welke medewerkers toegang hebben tot bepaalde data. Je faciliteert samenwerken met externen in een Team, zonder dat de veiligheid van bedrijfsdata in gevaar komt. Ga aan de slag met de tips en adviezen uit deze whitepaper en implementeer een veilige cloudwerkplek voor jouw collega’s.

 

Download de whitepaper
Download