Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Een uitstekende retail customer experience

The connected retail experience

Retail zal de komende vijf jaar meer veranderen dan de afgelopen vijftig jaar. Consumenten veranderen in de manier van winkelen, de winkelcyclus wordt veel dynamischer en de consument maakt contact met winkeliers middels verschillende kanalen. Dit kan van online tot mobiel en van de winkel tot op social media.

Om deze constante en dynamische manier van winkelen te ondersteunen is het voor consumenten belangrijk dat de sales-kanalen op de juiste manier reageren. Wanneer ze maar willen en waar ze het ook maar willen kopen. Terwijl veel consumenten online shoppen hechten ze ook veel waarde aan fysieke winkels om te binden met het product en de koop vast te leggen. Uit onderzoek komt naar voren dat zelfs met alle digitale kanalen, toch 89% van de consumenten aangeeft dat de winkel het beste kanaal is om de definitieve aankoop te doen.

Customer Experience
De toegevoegde waarde voor de consument is vandaag de dag niet alleen gebaseerd op de prijs. De toegevoegde waarde voor de consument is aandacht voor de customer experience door de hele aankoop heen. Customer experience is zo belangrijk voor consumenten dat ze zelfs de moeite nemen om het te delen met andere consumenten en persoonlijke gegevens willen achterlaten om het te krijgen. Zo komt bijvoorbeeld ook uit onderzoek naar voren dat 73% van de consumenten liever zaken doet met een retailer die persoonlijke informatie gebruikt om de winkelervaring te verbeteren. De consument is opzoek naar:

  • Consistente betrokkenheid
  • Naadloos winkelen
  • Gepersonaliseerde aandacht
  • Onvergetelijke interactie

Download de whitepaper
Ga vandaag nog aan de slag met retail customer experience aan de hand van deze whitepaper. Deze whitepaper gaat stap voor stap in op een aantal verbeteringen die handvatten bieden voor een uitstekende winkelervaring. Download de whitepaper ‘The connected retail experience’ geheel vrijblijvend.