Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Een succesvolle SharePoint implementatie

SharePoint: wondermiddel of Paard van Troje?

Veel SharePoint trajecten beginnen met het binnen halen van SharePoint als hét wondermiddel voor alle uitdagingen vanuit IT of communicatie. IT wil bijvoorbeeld het grote aantal zwervende bestanden in de mail en op netwerkschijven oplossen. Communicatie wil een platform om mensen handig te informeren en te betrekken. In de praktijk blijkt dat bij beide aanvliegroutes, eenzijdig vanuit IT of vanuit communicatie, de business onvoldoende aangehaakt is, waardoor organisaties de SharePoint omgeving niet optimaal benutten. Sterker nog, hierdoor komt de SharePoint omgeving niet verder dan dat eenvoudige intranet of blijft het hangen op alleen een Document Management Systeem. Op deze manier wordt de potentie van SharePoint als samenwerkingsplatform onvoldoende benut. En dat is jammer.

SharePoint heeft als doelstelling om ondersteuning te bieden in het openlijk en transparant samenwerken. Dit oorspronkelijke doel en daarmee de meerwaarde van SharePoint komt lang niet altijd tot zijn recht. Hoe komt het dat zoveel organisaties dit overkomt? Wat zijn hiervan de oorzaken? In de praktijk komen de volgende oorzaken meestal naar voren:

  • Onbekendheid met het product dat erg veelzijdig is, maar ook complex
  • SharePoint wordt alleen ‘aangezet’, zonder echt na te denken over en met eindgebruikers
  • Het is teveel het feestje van IT, zonder  aansluiting bij de business en te weinig aandacht voor adoptie.

Download het e-book
Om te voorkomen dat SharePoint binnen wordt gehaald als Paard van Troje en om de implementatie van SharePoint binnen de organisatie tot een succes te maken is een goede strategie van belang. Dit e-book is gebaseerd op de uitgebreide ervaring van e-office met SharePoint-projecten en de lessen die daarbij zijn geleerd. Wilt u van de implementatie van SharePoint een succes maken? Download dan geheel vrijblijvend dit ebook “SharePoint: Wondermiddel of Paard van Troje?”

 

Download de whitepaper
Download