Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Een sterke merkidentiteit… welke rol heeft software hierin?

Het imago van een hogeschool en universiteit begint steeds belangrijker te worden. Binnen deze onderwijsinstellingen is in de loop der jaren een groei van nieuwe faculteiten, onderzoeksgroepen en expertise labs ontstaan. Dit resulteerde in een wildgroei aan diverse sjablonen en lay-outs.

ICT trends en ontwikkelingen in het onderwijs

Studenten gedragen zich bij de keuze voor een school meer en meer als consument. Zij zijn bereid om verder te reizen en te kiezen voor kwaliteit en een goede naam. Tevens is internationalisering is een belangrijke ontwikkeling binnen het onderwijs. Hierbij spelen trends als BYOD en AnyPlace AnyTime ook een belangrijke rol, die Microsoft door middel van onder andere Office 365 binnen veel onderwijsinstellingen implementeert en aanbeveelt. Bovendien speelt concurrentie tussen onderwijsinstellingen een steeds belangrijkere rol.

Deze ontwikkelingen hebben er toe geleid dat de algehele identiteit en uitstraling binnen een hogeschool of universiteit hoog op de agenda is komen te staan. Als instelling wil men één merkidentiteit hanteren op alle interne en externe communicatie. Een goed imago en juiste positionering is hierbij van belang; het versterkt de positie van een onderwijsinstelling en versterkt de concurrentiekracht.

Professionele en herkenbare correspondentie

Het beheren van de campusbrede huisstijl blijkt vaak een uitdaging te zijn bij onderwijsinstellingen. De complexiteit wordt o.a. veroorzaakt door de aanwezigheid van diverse merknamen, verschillende locaties, afdelingen en de centralisatie van afdelingen.

iWRITER heeft meer dan 17 jaar ervaring met de inzet van software om onder andere deze complexiteit te verhelpen. iWRITER biedt een complete en instellingsbrede oplossing op basis van centrale huisstijlsjablonen, waarbij gebruikers gewoon vanuit de eigen, vertrouwde Office omgeving kunnen blijven werken. Hierdoor is doorvoering en bewaking van de huisstijl in alle brieven, e-mails en presentaties zo geregeld!

Zelf ervaren? Vraag een gratis demo aan of lees meer over iWRITER voor het Onderwijs