Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Een standaard social intranet: 11 voor- en nadelen

Zet alles op een rij en maak een doordachte keuze

Steeds meer bedrijven ontdekken de voordelen van een social intranet. Vergeet het idee wat je hebt van het traditionele intranet, met smoelenboek en vooraf geplande vrijdagmiddag-borrels. We hebben het hier over een volwaardige digitale werkplek die alle tools en informatie voor medewerkers verzamelt in één platform in de cloud. Een social intranet is er in 2 smaken: een standaardoplossing of een intranet wat je zelf bouwt en beheert. We zetten in deze whitepaper de voordelen van een standaardoplossing op een rij. Maar zoals Cruijff ooit zei: "Elk nadeel heb z'n voordeel." Dus we vertellen je ook wat de nadelen zijn. Zo heb je alle kennis in huis om voor jouw organisatie de beste oplossing te kiezen.

Kosten: goedkoper of niet?

Kies je voor een standaard social intranet, dan kies je voor een SaaS-oplossing. Je neemt dus per maand een licentie af waardoor de uiteindelijk jouw kosten voor hardware verminderen. Aan de andere kant stijgen wel de kosten per gebruik, want je neemt de service af als een abonnement. Grote voordeel is dat je zelf niets hoeft te bouwen en beheren. Geen ontwikkelkosten, bugfixing en geen innovatiebudget vereist.  Voor veel bedrijven genoeg redenen om te kiezen een SaaS-intranet.

Nadeel: minder vrijheid

Je kiest voor een gestandaardiseerde oplossing. Je kan dus niet alles naar hartenlust aanpassen. Ongeveer 80% is naar wens in te richten, bij de overige 20% moet je dus concessies doen qua uitstralingen en indeling. Het is altijd mogelijk om maatwerk toe te voegen aan de standaardoplossing, maar daar komen uiteraard wel extra kosten bij kijken.

Voordeel: veel sneller live

Eén van de grootste voordelen van een standaardoplossing is dat deze een stuk sneller live is dan maatwerk. Bij een standaardoplossing draait het pakket al in de cloud en kan het onmiddellijk voor jouw organisatie geactiveerd worden. Het is slechts een kwestie van de licenties aanschaffen en … gaan!

Voor- en nadelen op een rij

Download deze whitepaper en ontdek alle 11 voor-en nadelen van een standaard social intranet en doe er je voordeel mee!