Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Een snelle adoptie van de digitale werkplek

Companies are unprepared for the arrival of a true digital workplace

Wat wordt er precies bedoeld met de digitale werkplek? Met een digitale werkplek (of digital workplace) wordt niet alleen het hebben van toegang tot zakelijke e-mails of het volgen van de organisatie op social media bedoeld. In het onderzoeksrapport komt naar voren wat  een digitale werkplek wel precies is.

Voor het rapport is onderzoek gedaan naar  vier technologische trends die gaan over de transformatie op de manier van werken en de kansen die hierdoor ontstaan. De trends helpen daarnaast bij het herontwerpen van de processen in de organisatie. Bij veel organisaties is de focus verschoven van de impact van de digitalisering naar de werkplek zelf en de rollen die de medewerkers bij die digitale werkplek spelen. Dit rapport gaat uitgebreid in op de onderstaande vragen:

  • Wat blijft er in de toekomst over van de traditionele werkplek zoals wij deze kennen?
  • Is de organisatie klaar voor verandering?

De voordelen van een digitale werkplek

In het rapport wordt gesproken over een aantal organisaties die gebruik hebben gemaakt van digitale hulpmiddelen tijdens de adoptie van de digitale werkplek. Hieronder een aantal resultaten uit het onderzoek:

  • 67% van de respondenten had verhoogde productiviteit
  • 53% van de respondenten zag verhoogde medewerkerbetrokkenheid
  • 43% van de respondenten ervaart omzetgroei als direct gevolg.

Wat kunt u doen als de organisatie achter blijft?

Tijdens dit onderzoek komt naar voren dat organisaties in een nieuwe werkomgeving blijven geloven. 91% van de respondenten gelooft daarnaast dat de tieners van nu eens in een nog niet bestaande rol groeien. Daarnaast is 72% van de respondenten het er mee eens dat de traditionele werkplek over vier jaar redundant is geworden. De respondenten geven als conclusie toch aan dat de kosten van een digitale werkplek er voor zorgen dat deze route vier jaar zal gaan duren. Is het mogelijk voor  organisaties om deze adoptie nog sneller doorlopen? Lees de whitepaper geheel vrijblijvend om meer te weten te komen over de digitale werkplek en hoe u deze in de organisatie kan worden geïmplementeerd.

 

Download de whitepaper
Download