Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Een SharePoint Online-omgeving inrichten met 10 tips

Simpele tips voor een snelle acceptatie

SharePoint Online is de online versie van SharePoint. SharePoint vanuit de cloud in plaats van een lokaal geïnstalleerde omgeving. Een groot voordeel van deze cloud-versie is dat het dezelfde krachtige functies heeft, maar u de vaste lasten voor het beheer van de infrastructuur niet meer heeft. Lees meer voordelen van een SharePoint Online-omgeving in de whitepaper.

Nu zo snel mogelijk aan de slag?

De keuze voor SharePoint Online is gemaakt, nu wil iedereen zo snel mogelijk aan het werk met de nieuwe aanschaf. Tip: doe dit niet te snel. Neem goed de tijd om de omgeving in te richten zodat het aansluit bij de medewerkers en de doelstellingen van de organisatie. Dit artikel neemt u mee in 10 tips die u kunnen helpen bij de inrichting van uw SharePoint Online-omgeving. Hieronder zetten we de eerste 4 tips alvast voor u op een rijtje:

1.      Sla personalisering niet over!

Personalisatie van de omgeving zorgt ervoor dat de medewerker zich thuis voelt. Denk bij personaliseren aan een lijst met gewijzigde documenten, zodat iemand met 1 klik verder kan werken. Of een aantal gepersonaliseerde snelkoppelingen op de landingspagina. Op deze manier laat je de kracht van SharePoint Online werken voor medewerkers.

2.      Het inrichten van de landingspagina

Het is de bedoeling dat de landingspagina van de SharePoint-omgeving de start is van iedere medewerker. Om te zorgen dat dit ook echt het geval is, is een duidelijke en overzichtelijke landingspagina erg belangrijk. Hoe laagdrempeliger de startpagina, hoe sneller medewerkers het nieuwe platform zullen omarmen.

3.      Zorg voor ingevulde profielen

Elke medewerker heft zijn eigen profiel binnen een SharePoint-omgeving. Een volledig profiel heeft een samenwerkingsmeerwaarde voor de organisatie. Bedenk dus mogelijkheden om medewerkers te motiveren hun profiel zo compleet mogelijk in te vullen. Denk bijvoorbeeld aan een profile wizard.

4.      Richt de navigatie in

Er zijn twee typen navigatie binnen het platform: topnavigatie en linker navigatie. Beide navigatiemogelijkheden zijn goed om in te zetten. Beperk de topnavigatie bijvoorbeeld tot maximaal 7 items. De linker navigatie kunt u het beste uitzetten op de overzichtspagina’s en aanlaten op de vervolgpagina’s.

Nog meer handige tips voor een SharePoint Online-omgeving?

Naast deze 4 tips staan er in de volledige whitepaper nog 6 handige tips voor het inrichten van een SharePoint Online-omgeving. Wilt u ook aan de slag met SharePoint en dan wel met de hele organisatie? Deze handige tips kunt u meteen in de praktijk toepassen.

 

Download de whitepaper
Download