Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Een nieuwe wereld, een nieuwe kijk op IT

De veranderende rol van de IT-manager

De afgelopen 20 jaar veranderde er veel op de IT-afdeling. Waar de afdeling vroeger vooral bezig was met het beheren en onderhouden van hardware, ligt de focus nu op het bieden van innovatieve oplossingen om de business zo goed mogelijk te ondersteunen. IT is de motor achter innovatie en groei binnen de onderneming. Deze drastische koerswijziging heeft natuurlijk ook een impact op de werkzaamheden en verwachtingen die een organisatie van de IT-manager heeft. Deze whitepaper gaat op zoek naar de rol van de IT-manager in een moderne organisatie, bekijkt welke vaardigheden hierbij belangrijk zijn en hoe de rol er in de toekomst uit ziet.

Technologische en maatschappelijke trends die verandering vragen

Op technologisch en maatschappelijk vlak zijn er een aantal trends die ervoor zorgen dat wij andere eisen gaan stellen aan onze IT-managers. Je leest ze allemaal na in deze whitepaper, we lichten alvast één belangrijke trends kort toe.

Snelheid en wendbaarheid

Ontwikkelingen volgen elkaar tegenwoordig in een razendsnel tempo op. Als bedrijf is het belangrijk om daar snel op in te spelen. Ook de IT-manager en IT-afdeling moeten daarom anders te werk gaan. Een reactieve houding wordt ingeruild door een proactieve houding waarbij de IT-manager op zoek gaat naar manieren om waarde toe te voegen voor de business. Een bedrijf dat stil blijft staan en niet inspeelt op de steeds veranderende vraag van klanten loopt het risico ten onder te gaan. Bekende voorbeelden van bedrijven die de boot misten zijn Kodak en V&D.

Wil je weten welke andere maatschappelijke en technologische trends zorgen voor een nieuwe kijk op IT? Benieuwd wat de rol van de IT-manager wordt in deze moderne IT-omgeving? Download dan snel deze whitepaper over de rol van de IT-manager in 2020 en kijk hoever jij al staat!

 

Download de whitepaper

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van Kennisportal.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wortell

Wij maken organisaties klaar voor de uitdagingen van de toekomst. Zodat zij gemakkelijker hun werk kunnen doen. Overal, altijd en op elk apparaat.

Lees verder

 

Bezoek de website