Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Een nieuwe manier van denken over zorg

Een comfortabel en veilig thuis voor cliënten

Telecommunicatie is een belangrijk onderdeel van de bedrijfsvoering bij Avoord Zorg en Wonen. Met 11 verschillende zorg- en woonlocaties en thuiszorg bieden ze ouderenzorg in Etten-Leur en omgeving. In deze praktijkcase bespreken we de rol van telefonie, zorgalarmering en plaatsbepaling om de veiligheid en comfort van cliënten te garanderen en tegelijkertijd het zorgproces zo efficiënt mogelijk in te richten.

Een nieuwe manier van zorg
De gehele ouderenzorg gaat op de schop, dit komt voornamelijk door het toenemende aantal ouderen. Echter kan de collectieve lastendruk niet meer verhoogd worden. We gaan terug naar de basis: primair zorg je voor jezelf, secundair zijn familie en vrijwilligers. Mocht dit ook niet meer mogelijk zijn, kom je in aanmerking voor professionele zorg, die vergoed wordt. Hiermee nemen we afscheid van een cultuur van ‘recht hebben op’. Voor zorgmedewerkers is dit ook een grote verandering en daarmee een hele uitdaging.

Levensloopbestendige woningen met goede telefonievoorzieningen
Avoord verzorgd levensloopbestendige woningen van ruim 80 m2 met een volwaardige badkamer en keuken. Deze woningen zijn beter te verhuren dan een kamer in een verzorgingstehuis. Het kan eventuele leegstand voorkomen. Telefonie en zorgalarmering zorgt voor een belangrijke bijdrage aan het woon- en leefcomfort van de appartementen. Ieder appartement is voorzien van een zorgtelefoon, die zowel kan dienen als intercom, als om mee te bellen binnen de muren.

Download de praktijkcase
Meer te weten komen over het GSM tijdperk in de thuiszorg, plaatsbepaling en het belangrijkste: het integreren van de verschillende systemen? Download geheel vrijblijvend de volledige praktijkcase.

 

Download de whitepaper
Download