Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Een moderne werkplek voor iedere zorgmedewerker!

Altijd en overal alle informatie bij de hand

De druk op de zorgmedewerker neemt toe. Personeelstekort, torenhoge administratie en een toenemende vergrijzing maken het de zorgmedewerker lastig bij het uitvoeren van zijn belangrijkste taak: zorg verlenen. Om hun zorgmedewerkers hierin te ondersteunen kijken steeds meer zorginstellingen richting IT om een helpende hand te bieden. Hoe kan techniek zorgverleners ondersteunen? Hoe richt je de ideale moderne werkplek in voor je zorgprofessionals? Deze handleiding Aan de slag zet alles voor jou op een rij.

De missie: informatie brengen waar nodig

De ideale moderne werkplek is een platform waar intranet, protocollen, teams en de mobiele werkplek beschikbaar zijn vanaf één platform. Zo heeft iedereen altijd de juiste informatie bij de hand die voor hem of haar relevant is. Zo’n platform opzetten is uiteraard niet in 1-2-3 geregeld. Er zijn verschillende informatiebehoeftes onder medewerkers en digitale kennis is bij iedere medewerkers anders. We vertellen je alvast hoe het maken van persona’s helpt bij het inventariseren van de informatiebehoefte van de verschillende zorgmedewerkers

Aan de slag met persona’s

Geen enkele functie is 100% identiek, maar op rol-niveau kan je altijd een aantal hoofdgroepen onderscheiden met dezelfde kenmerken, behoeften en wensen. Staar je hierbij niet blind op een organogram, maar kijk wie in de organisatie hetzelfde ‘verhaal’ deelt. Hokjesdenken is in dit geval dus wél positief! Verzamel, orden en gebruik de informatie die je leert over medewerkers en giet deze in een vast format. Het creëren van persona’s helpt je onder andere bij:

  • Vereenvoudigen van werkwijzen en behoeften van medewerkers in de zorginstelling
  • Vertalen van kenmerken naar een herkenbaar persoon
  • Gemakkelijke communicatie naar verschillende doelgroepen
  • Vertalen van behoeften en wensen van gebruikers

Vervolgstappen bij het inrichten van een moderne werkplek

Ga snel aan de slag met deze whitepaper en bekijk in detail hoe deze persona’s inzicht geven in de wensen van jouw medewerkers. Lees meer over de technische basis en ontdek hoe de implementatie van de digitale zorgwerkplek er concreet uitziet. Aan de slag dus!