Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Een Microsoft Azure hybride cloud bouwen?

Deze handleiding zet je op het juiste spoor

De digitale revolutie in het IT-landschap raast alsmaar door. In een onderzoek onder meer dan 800 beslissingsnemers uit de IT- en zakelijke wereld geeft meer dan 80 procent aan dat digitale transformatie voor hen een realiteit is. En de onbetwiste marktleider in deze revolutie: Azure.

Het gaat te langzaam

De omvang van de cloud computing markt zal naar verwachting verdriedubbelen in de komende jaren: van 23.3 miljard dollar in 2016 naar 68.4 miljard in 2020. Desondanks geven veel van de respondenten aan gefrustreerd te zijn met de trage ontwikkeling in de eigen organisatie. Meer dan de helft van de IT-leidinggevenden stelt dat de kosten voor lopend onderhoud en beheer alsmaar blijft toenemen.

Kosten verlagen met een hybride cloud

Om deze kosten tegen te gaan en organisaties zo meer de ruimte geven om te innoveren, heeft Microsoft Azure Stack ontwikkeld. Met dit nieuwe hybride cloud-platform kunnen organisaties binnen hun lokale datacenters consistent hun diensten blijven leveren, aan de hand van de gevraagde prestatie- en beveiligingsvereisten.

Standaard wereldwijd, sterk lokaal

Met name 3 functies van Azure Stack worden hierbij erg gewaardeerd:

  1. Een hoge mate van datasoevereiniteit, beveiliging en compliance. Het cloud-model standaardiseert de dienstverlening wereldwijd, ongeacht de nationale regelgeving.
  2. Met edge computing en losgekoppelde applicaties kunnen bedrijven delen van hun bedrijfsprocessen en infrastructuur tijdelijk offline laten doorlopen. Azure verzamelt en verwerkt de data op locatie, die wanneer nodig later wordt geüpload.
  3. Wanneer er een tijdelijke behoefte aan piekprestaties ontstaat, bijvoorbeeld bij kwartaalverslagen met een hoger datavolume dan gebruikelijk, dan is de publieke cloud niet de meest handige optie. Door lokaal te voldoen aan de toegenomen vraag, waarborgt Azure Stack lagere wachttijden, snellere besluitvormingscapaciteiten en gecontroleerd beheer.

Meer informatie en details over Azure Stack lees je na in deze whitepaper. Is jouw organisatie klaar voor de digitale transformatie?

 

Download de whitepaper
Download