Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Een helikopterview op SDN

A Bird’s Eye View of Software-defined Networking

De term Software Defined Networking (SDN) staat sterk in de belangstelling. SDN krijgt aandacht van de IT-vakbladen, industry thought leaders en vele blogs. Het wordt in de praktijk al vaak voorgesteld als de ‘next step’ in de evolutie van het datanetwerk. En volgens Gary Middleton, business development manager networking bij Dimension Data, bestaat dan ook consensus dat Software Defined Networking (SDN) een grote impact zal hebben op de gehele markt. Maar hoe groot zal de impact zijn? En welk gedeelte van de buzz is wellicht een hype?

Traditionele netwerken kennen geen centrale intelligentie en controle. Juist dit is de gap die SDN invult. SDN zorgt voor intelligentie, programmeerbaarheid en automatisering van het netwerk. Hierdoor is het eenvoudiger te implementeren, controleren en beheren. SDN is zeer geschikt voor dynamische omgevingen waarbij snel ingespeeld moet worden op veranderende eisen.

Download deze ‘Latest Thinking’ van Dimension Data over Software Defined Networking voor een helikopterview op het onderwerp.

 

Download de whitepaper
Download