Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Een halfjaar thuiswerken: de balans opmaken

Wat leren we na een half jaar intensief thuiswerken?

Een jaar geleden was er bij veel bedrijven nog heel wat verdeeldheid over thuiswerken. De ene vond het helemaal geweldig en probeerde zo vaak mogelijk een thuiswerkdag in te plannen, anderen kwamen elke dag trouw naar kantoor en zagen geen heil in het thuiswerken. Ook binnen de wereld van softwareontwikkeling was er in eerste instantie twijfel over samenwerken op afstand. Het lukt toch nooit om goed contact te onderhouden met alle developers als de teamleden niet op dezelfde locatie aan het werk zijn? Wie had begin 2020 kunnen bedenken dat onze werksituatie er amper 6 maanden later zo anders zou uitzien…

Wonderbaarlijk snel

IT-projecten zijn trajecten die maanden, soms wel jaren, in beslag nemen. Het is dan ook bewonderenswaardig dat bedrijven in een fractie van deze tijd erin slaagden om online samenwerken voor medewerkers in te richten. Natuurlijk is er ruimte voor verbetering, maar je vraagt je af waarom bedrijven zo lang hebben gewacht met het faciliteren van locatieonafhankelijk werken.

Succes thuiswerken valt of staat met goede online communicatie

In deze whitepaper neemt Hans Peeters, sales director bij de internationale IT-dienstverlener E-ngineers, het afgelopen jaar onder de loep. Hij kijkt naar onder andere:

  • Waar liepen bedrijven in de eerste fase van de intelligente lockdown tegenaan?
  • Welke voordelen zien we nu thuiswerken door veel bedrijven wordt gezien als een blijvertje
  • Welke tips hebben de developers van E-ngineers om online projectmanagement in goede banen te leiden
  • Is thuiswerken dé oplossing voor het wervingsprobleem van IT’ers?

Ben je benieuwd naar de toekomst van thuiswerken? Wil je weten waar volgens Hans kansen liggen voor softwareontwikkelaars? Download dan snel dit artikel en bekijk hoe jouw bedrijf kan profiteren van het nieuwe normaal.

 

Download de whitepaper
Download