Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Een frisse nieuwe start voor jouw digitale factuurverwerking?

Tijd om jouw digitale factuurverwerking te optimaliseren

Met de introductie van digitale factuurverwerking werd ons leven weer net iets makkelijker. We bespaarden tijd op de financiële administratie en het aantal menselijke fouten verminderde. Toch is het niet allemaal rozengeur en maneschijn. Digitale facturatie onderging de afgelopen jaren een ware revolutie. Beslissingen en oplossingen die we bedachten bij de start zijn inmiddels achterhaald of leiden in de praktijk niet tot het gewenste resultaat. Tijd om de resetknop in te drukken? Deze whitepaper laat zien waarom dit helemaal geen gek idee is en hoe je dat het beste aanpakt.

Terug in de tijd

Nog niet zo lang geleden hadden we alleen papieren facturen. Toen kwam de pdf-factuur. Al snel kwamen de eerste softwareapplicaties op de markt die deze digitale facturen grotendeels automatisch verwerkten. Nog later kwam de e-factuur, een volledig digitale factuur volgens gestandaardiseerd formaat. Deze ontwikkelingen gingen hand in hand met verschillende standaarden (UBL2.0, UBL2.1, etc.) en verschillende versies van applicaties voor digitale factuurverwerking. Met andere woorden: er gebeurde heel veel, heel snel. Nu de storm is gaan liggen is het een mooi moment om de oplossingen voor digitale factuurverwerking onder de loep te nemen en, indien nodig, op reset te drukken.

Waarom reset?

Waarom is het geen slecht idee om de resetknop in te drukken? Deze whitepaper licht 2 belangrijke redenen uit:

  1. Maatwerk op maatwerk: telkens weer maatwerk bovenop een maatwerk-oplossing bouwen brengt behoorlijk wat risico’s met zich mee. Het draagt bij aan onnodig complexe IT en heeft een negatieve invloed op de stabiliteit en performance van de software.
  2. Voordelen van standaardisering: de markt wordt volwassen, dus softwareleveranciers gaan hun producten standaardiseren. Behoeften en wensen van klanten worden verwerkt en toegevoegd aan de standaardoplossing. Hierdoor krijg je een robuuster product in vergelijking met maatwerk.

Heb jij behoefte aan een frisse start voor jouw digitale factuurverwerking?

Nieuwsgierig of ook jouw organisatie baat heeft bij een verse start? Kan het proces van digitale factuurverwerking nog strakker? Wanneer start je met zo’n traject? Het antwoord lees je in deze praktische whitepaper.