Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Een flexibel kantoorconcept bij de gemeente

Europese aanbesteding integrale telecommunicatie-oplossing

De gemeente Leidschendam -Voorburg wil continu verbeteren en in beweging blijven. Het verbeteren van de dienstverlening richting inwoners is hierbij de focus van de gemeente. Ze willen zelfs de beste gemeentelijk dienstverlener van Nederland worden. Het Nieuwe Werken en een flexibel kantoorconcept zijn ontwikkelingen die hierbij passen. Wat hier ook bij komt kijken is een andere manier van werken en omgaan met elkaar.

In 2015 vestigt de gemeente Leidschendam-Voorburg zich in een nieuw gemeentehuis. Op deze nieuwe locatie is een geïntegreerde ICT omgeving voor vaste en mobiele telefonie ‘op de werkplek’ een vereiste. Doordat deze omgeving momenteel al in gebruik is genomen, is het straks makkelijk te verplaatsen naar een nieuwe locatie.

Enkele uitgangspunten voor de nieuwe omgeving zijn:

  • Overal werken met dezelfde functionaliteit
  • Op elk willekeurig tijdstip werken
  • Nieuwe technische en functionele ontwikkelingen kunnen monitoren en uitbreiden binnen de ICT-infrastructuur.

Het opstellen van een programma van eisen bij een vernieuwend concept
Doordat het een vernieuwend en innovatief concept is, een integrale oplossing waarin vast en mobiel volledig geïntegreerd zijn, is het lastiger om de functionele en technische eisen precies goed te omschrijven. Door de vertaalslag te maken van doelstellingen binnen de organisatie naar een zeer specifieke aanvraag, sluit de oplossing nu goed aan bij wat de gemeente voor ogen had.

Download het artikel
Wilt u meer te weten komen over de integrale telecommunicatie-oplossing bij de gemeente Leidschendam-Voorburg? Download het volledige artikel en kom meer te weten over digitaal aanbesteden en het volledige proces die de gemeente heeft doorlopen.

 

Download de whitepaper
Download