Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Een digitale werkplek waar jij blij van wordt

5 essentiële ingrediënten van de digitale werkplek

We hebben het de afgelopen weken (noodgedwongen) gemerkt: onze manier van werken is ingrijpend veranderd door de digitale werkplek. Het verbindt je met je collega’s, geeft toegang tot alle informatie en applicaties die je nodig hebt en dat allemaal ongeacht jouw locatie. Maar de ontwikkelingen staan niet stil en deze digitale werkplekken krijgen continu nieuwe technologische updates die ons nét dat tikje beter, veiliger en efficiënter laten werken. Denk maar aan kunstmatige intelligentie die ons beter beschermt tegen cyberdreigingen. Toch blijft het voor veel IT-managers een behoorlijke opdracht om de digitale werkplek écht goed uit te rollen in de organisatie.

Loskomen van de traditionele werkwijze

Waarom is het voor veel bedrijven lastiger dan gedacht om de digitale werkplek te realiseren? Dit heeft te maken met het feit dat veel IT-vaardigheden, tools en processen gebaseerd zijn op de technologie van 20 jaar geleden. Bedrijven blijven te vaak hangen in die traditionele aanpak. Wil je aan de slag met een digitale werkplek die werken echt makkelijker maakt, dan vraagt dit om een nieuwe aanpak.

5 must-haves van een digitale werkplek

Eén van de grootste struikelblokken is de traditionele visie van IT waarin tools en processen worden ingericht op specifieke apparaten. Iedereen heeft een eigen pc of laptop waarop netjes alles is geïnstalleerd. Maar deze aanpak is achterhaald. Medewerkers gebruiken meerdere apparaten om hun werk uit te voeren of gaan aan de slag met privé-devices. Uitgaande van deze stijgende vraag naar flexibiliteit en mobiliteit komen we tot vijf absolute vereisten waar iedere digitale werkplek moet voldoen. Wij laten je alvast kort kennismaken met twee vereisten:

  • Medewerkers staan centraal; alleen zo zorg je voor een passende beveiliging van bedrijfsgegevens
  • Applicaties zijn altijd en overal beschikbaar; ook de zelf ontwikkelde Java-applicaties en oude Windows-applicaties

Benieuwd naar de details of wil je alle cruciale vereisten rustig bekijken? Download dan snel deze praktische whitepaper en zorg dat jouw digitale werkplek voldoet aan alle eisen!

 

Download de whitepaper
Download