Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Een digitale verschuiving van samenwerken in de 21ste eeuw

Verandermanagement bij een nieuwe samenwerkingsomgeving

De IT-afdeling is niet als enige verantwoordelijk voor de implementatie van een samenwerkingsomgeving. Voordat een samenwerkingstool zijn doel kan bereiken, is er een volledige verandering in de manier van werken nodig. Beperk de risico’s en garandeer succes met een verandermanagementprogramma. In deze whitepaper word de M²E²ME formule gesproken. Deze formule kan verandering realiseren bij de digitale verschuiving van samenwerken. De verandermanagement formule staat voor:

  • : Motivate Management
  • E: Easy
  • E: Embed
  • ME: Motivate Employees

Dit kan overkomen als een egocentrische formule, maar in een groep zitten meerdere individuen. Voor fundamentele aanpassingen in de manier van werken, zijn meer dan alleen early adopters en enthousiaste werknemers nodig. Het is als organisatie belangrijk om stil te staan bij de manier van werken zoals deze nu is, om veranderingen te kunnen bewerkstelligen.

M²E²ME formule: Digitale verschuiving van samenwerken

Motivate Management (M²), het motiveren van het management is de start van elk veranderprogramma. Easy en Embed (E²), maak de verandering in de organisatie zo makkelijk mogelijk. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan mobiele toegang naar de samenwerkingstool. Daarnaast is het belangrijk om te zorgen voor de juiste inbedding met de bestaande processen in de organisatie. Motivate Employees (ME), het motiveren van de werknemers. Interne communicatie en training is als laatste en essentieel. De formule kan alleen succesvol zijn als alle onderdelen in de formule zijn doorlopen.

Aan de slag met de formule

Ga aan de hand van deze whitepaper stap-voor-stap aan de slag met de M²E²ME formule. Na het doorlopen van deze formule zullen werknemers meer inspiratie hebben, efficiënter werken en meer begrip voor elkaar en de klant hebben. Download de whitepaper gratis.

 

Download de whitepaper
Download