Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Een betaalbare bezorgservice in het Amazon-tijdperk

Is uw strategie nog wel up-to-date?

Het thuisbezorgen van producten was lange tijd exclusief weggelegd voor winkeliers die grote, dure producten verkopen, zoals meubels en koelkasten. Amazon, met zijn – in veel gevallen – gratis bezorging, heeft de markt opgeschud. Klanten vragen zich inmiddels af waarom de winkelier om de hoek zijn producten niet op een snelle en voordelige manier kan (laten) bezorgen.

Eigen bezorgservice of uitbesteden?

Uiteraard kan de vraag worden gesteld of de klant niet te veel wordt verwend, maar eigenlijk is dat niet relevant. Er is namelijk een nieuwe realiteit en een slimme winkelier speelt daarop in. Op basis van een rondgang langs retailers beschrijft deze whitepaper de uitdagingen waar winkeliers tegenaan lopen:

  • Klanten willen een snelle bezorging en daar concentreren bedrijven zich dan ook op. Andere wensen van de klant sneeuwen hierdoor soms een beetje onder. Hier liggen nog kansen!
  • Klanten worden in hun beslissingen gedreven door gemak. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de manier van bezorging of een specifiek dagdeel waarop dit gebeurt. De klant heeft liefst alles gratis heeft. Hoe haalt u hem of haar over toch een realistische prijs te betalen voor service?
  • Voor een goede bezorging zijn de juiste mensen en systemen nodig. Met een goede partner hoeft het geen probleem te zijn om de bezorging uit te besteden. Het is dan wel zaak dat beheer en monitoring door de juiste systemen wordt uitgevoerd.
  • Voortbordurend op het vorige punt: investeringen in technologie zijn belangrijk om de concurrentie voor te zijn op het gebied van thuisbezorging. Een aantal bedrijven ligt nog achter op de ontwikkelingen.

Klantenwensen moeten betaalbaar blijven

Deze whitepaper beschrijft niet alleen problemen, maar ook concrete tips. Hoe gaat u om met de groeiende wensen van klanten, zonder er financieel op achteruit te gaan? Download deze whitepaper en controleer of uw strategie nog wel van deze tijd is.