Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Een advocaat online selecteren is de trend

Zo vinden cliënten u op internet

In de advocatuur, met zijn hoge tarieven, verdiepen cliënten zich uitgebreid online voordat zij besluiten om wel of niet in zee te gaan met de advocaat. De online présence van uw kantoor goed voor elkaar hebben, is dus een must om te overleven in dit concurrerende landschap. Is uw kantoor al klaar voor 2017?

De advocatuur goes digital

De digitale transformatie raakt ook de advocatuur. Er kan steeds meer online worden afgehandeld, zoals bijvoorbeeld scheiden. Dit scheelt zowel de cliënt als de advocaat tijd. Maar daarnaast kan de cliënt tegenwoordig dankzij internet uit een enorme hoeveelheid kantoren kiezen. De kans dat iemand die op zoek is naar een advocaat zomaar voor u kiest, is daarom erg klein.

De cliënt selecteert zijn advocaat online op basis van zijn content 

Hoe trekt u potentiële cliënten over de streep? Zorg dat u al vroeg in hun online zoektocht de aandacht trekt. Laten zien wat u in huis heeft en uw kwaliteiten en prestaties in de etalage zetten, kan door content te publiceren. Zorg dat die actueel, gevarieerd en vooral relevant is voor de doelgroep. Welk probleem wil hij opgelost hebben? Zorg dat u zich onderscheidt van uw concurrent en schrijf daarom niet alleen maar artikelen die alle andere kantoren ook publiceren.

Hoe bereikt u uw doelgroep?

Goede contentcreatie is stap 1. Daarna moet deze nog bij de doelgroep terecht komen. Waar het meestal mis gaat, is bij het ongestructureerd verspreiden van content. Met social media kunt u uw doelgroep bereiken. In het buitenland zijn social media al een veelgebruikt middel om een advocatenkantoor te vinden. Het wachten is nu op het doorzetten van deze trend in Nederland.

Wilt u aan de slag met contentmarketing en social media? Dan zijn een heldere strategie en contentkalender cruciaal. Download direct het whitepaper ‘Online ontwikkelingen in de advocatuur’ vol praktische tips om uw doelgroep online te bereiken.

 

Download de whitepaper
Download