Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Een accuraat, snel en compleet klantbeeld met MDM

High Precision Matching is de kern van Master Data Management

Retailorganisaties verliezen veel meer geld aan verkeerde en versnipperde data in klantendatabases dan eerder gedacht. Dit komt onder andere door ongeldige datawaarden, die voor meer werk zorgen. Data moet dan handmatig vanuit verschillende databases samengevoegd worden. De echte kosten komen echter voort uit het verlies van customer lifetime value, wanneer een klant besluit over te stappen naar een concurrent. Retailorganisaties moeten ervoor zorgen dat er een centraal klantbeeld bestaat om deze verliezen tegen te gaan.

Master Data Management (MDM) voor klantdata geeft Retailorganisaties de beschikking over een centraal klantbeeld en zo een duurzaam antwoord op de hoge kosten die veroorzaakt worden door een inaccurate en versnipperde databaseomgeving. Daarnaast verbetert MDM de wendbaarheid van bestaande applicaties. MDM is echter meer dan alleen technologie en dat blijkt ook uit de definitie die Gartner hanteert:

"Een combinatie van technologie, processen en services voor een accuraat, snel en compleet beeld van de klant voor meerdere kanalen, lines of business, afdelingen en divisies, gebaseerd op klantdata afkomstig van meerdere bronnen en systemen.”

De matching-technologie binnen de MDM-oplossing is essentieel voor de kwaliteit van het centrale klantbeeld en de daaruit voortkomende bedrijfswaarde. Het geheim van een kwalitatief hoogwaardig centraal klantbeeld ligt in de matching engine besloten. Deze whitepaper beschrijft de noodzaak van High Precision Matching als de kern van elke Master Data Management-oplossing.

Download de whitepaper
Download de volledige whitepaper “High Precision Matching is de kern van Master Data Management” en lees meer over hoe MDM helpt hoge kosten om te Zetten in hoge waarde en de noodzaak van High Precision Matching.

 

Download de whitepaper
Download