Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

ECD Migratie gestoeld op drie pijlers

Belangrijke stappen bij de migratie van het Elektronisch Patiënten Dossier

De overgang van een ‘oud’ naar een ‘nieuw’ Elektronisch Patiënten Dossier (EPD), is het zelfde als van een geschakelde auto naar een automaat overstappen. Een pedaal minder en je merkt dat je sommige dingen die eerst automatisch gingen, niet meer hoeft te doen. Het omgaan met een nieuw systeem kost tijd en vereist een meebewegende houding van de medewerkers. Uiteindelijk werkt het nieuwe Elektronisch Patiënten Dossier eenvoudiger, maar er is wel tijd nodig om de nieuwe functionaliteiten te integreren in de organisatie.

Challenge de leverancier!
Het aantal leveranciers voor een Elektronisch Patiënten Dossier is groot. Om als zorginstelling een keuze te maken uit dit grote aanbod, zijn twee dingen belangrijk om op te stellen voor een Elektronisch Patiënten Dossier:

  1. Een gedegen programma van eisen
  2. Een functioneel ontwerp

Betrek de medewerkers bij dit proces. De focus in het programma van eisen en functioneel ontwerp moet uitgaan naar de processen in de instelling. Lees hier meer over in de volledige whitepaper.

Zorg voor een goede datamigratie
Het inhuren van een specialist voor de datamigratie is zeker verstandig om te doen. Het is een vak apart en dit moet nauwkeurig en goed gebeuren. Er is namelijk de kans dat gegevens niet goed worden omgezet en dit kan leiden tot chaotische werkprocessen met alle gevolgen van dien. Hier is niet alleen de cliënt de dupe van, maar gebruikersgroepen kunnen het nieuwe EPD niet of slecht implementeren.

Download de whitepaper
Download vrijblijvend de volledige whitepaper en kom meer te weten over het Elektronische Patiënten Dossier en de zaken die erbij komen kijken.

 

Download de whitepaper
Download