Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

ECD Migratie gestoeld op drie pijlers

De migratie van het Elektronisch Patiënten Dossier

Het overgaan van een ‘oud’ Elektronisch Patiënten Dossier (EPD) naar een ‘nieuw’ is het zelfde als van een geschakelde auto naar een automaat. Je hebt een pedaal minder en merkt dat je sommige dingen die je eerst automatisch deed, niet meer hoeft te doen. Het omgaan met een nieuwe systematiek kost tijd en vereist een flexibele houding van medewerkers. Uiteindelijk werkt het nieuwe EPD eenvoudiger en wenselijker, maar er is wel tijd nodig om de nieuwe functionaliteiten te adopteren.

Challenge de leverancier!
De keuze uit Elektronisch Patiënten Dossier leveranciers is groot. Om als zorginstelling de juiste EPD leverancier te kiezen, is het erg belangrijk om een gedegen programma van eisen en een functioneel ontwerp van het Elektronisch Patiënten Dossier op te stellen. Bij het opstellen van het programma van eisen en functioneel ontwerp is het belangrijk om de medewerkers bij dit proces te betrekken. De focus in het programma van eisen en functioneel ontwerp moet uitgaan naar de processen in de instelling. Lees hier meer over in de volledige whitepaper.

Zorg voor een goede datamigratie
Het is erg verstandig om een specialist in te huren op het gebied van datamigratie. Het is een vak apart en moet nauwkeurig en goed gebeuren. Gaat dit niet nauwkeurig, is er de kans dat gegevens niet goed worden omgezet en kan het leiden tot chaotische werkprocessen met alle gevolgen van dien. Hier is niet alleen de cliënt de dupe van, maar gebruikersgroepen kunnen het nieuwe EPD niet of slecht adopteren.

Download de whitepaper
Download vrijblijvend de volledige whitepaper en kom meer te weten over het Elektronische Patiënten Dossier en de zaken die erbij komen kijken.

 

Download de whitepaper
Download
Misschien ook interessant