Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

E-mailbeveiliging voor gemeenten: cybercriminaliteit tegen gaan

Exchange Online advanced threat protection gids

Elke dag zijn er weer nieuwe malware-aanvallen. Hoe kan een gemeente dit voorkomen en zijn beveiliging hierop aanpassen? Exchange Online Protection (EOP) geeft gebruikers van Office 365 al de mogelijkheid om e-mails te beschermen tegen spam, virussen en malware. Maar omdat hackers over de hele wereld hun aanvallen steeds beter organiseren, zijn veel gemeenten opzoek naar een mogelijkheid voor nog betere e-mailbeveiliging. 

Direct inzichtelijk wat voor cyberaanval

Microsoft Exchange Online advanced threat protection (ATP) is een cloud-gebaseerd e-mailservice die gemeenten real-time kan beschermen tegen onbekende en geavanceerde malware- en virusaanvallen. Zo helpt ATP onder meer bij:

  • Beveiliging tegen onveilige bijlagen: Hoe kunt u ervoor zorgen dat schadelijke bijlagen geen invloed hebben op de e-mailomgeving? ATP doorloopt alle verdachte inhoud eerst aan de hand van een real-time maleware-analyse. Daarna worden onveilige bijlagen eerst geïsoleerd in een aparte map voordat ze naar ontvangers worden verzonden.
  • Beveiligen wanneer medewerkers op onveilige knoppen klikken: URL’s kunnen real-time worden onderzocht. Wanneer een medewerker op een koppeling klikt, wordt de inhoud gescand. Als de koppeling onveilig is, krijgt deze een waarschuwing om niet naar de betreffende website te gaan. Ook kan er een melding gegeven worden dat de site is geblokkeerd.

E-mailbeveiliging voor gemeenten

Wil je als gemeente ook bescherming bieden voor e-mail? Niet in de handen vallen van cybercriminelen doordat medewerkers op onveilige knoppen of linken klikken? Lees in deze whitepaper hoe je dit kunt aanpakken. Download de whitepaper geheel vrijblijvend.

Gratis consult 

Wilt u als gemeente in aanmerking komen voor een gratis security-consult en inzicht krijgen in de verbetermogelijkheden? Stuur dan een mail en ontvang meer informatie over de organisatie van een consult bij jou op kantoor.