Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

E-mail nog steeds populair bij cybercriminelen

Cyberaanvallen via e-mail worden steeds slimmer, jouw beveiliging ook?

In 2020 stuurden en ontvingen we wereldwijd ongeveer 306 miljard e-mails per dag.! Dit aantal zal tegen 2024 stijgen naar maar liefst 360 miljard e-mails per dag. Wie dacht dat e-mail op de retour was, heeft het dus mis. Ondanks de stijgende populariteit van app-berichten of chatplatformen als Microsoft Teams en Slack is onze mailbox nog steeds het centrum van alle communicatie. Maar hoe veilig is e-mailen eigenlijk? Welke uitdagingen zijn er op het gebied van e-mailsecurity? Dat lees je in deze whitepaper.

E-mail populair medium voor cybercriminelen

Onderzoeksbureau Gartner geeft al geruime tijd aan dat cybercriminelen een voorkeur hebben voor e-mail. De bron van veel cyberaanvallen blijkt in veel gevallen terug te brengen naar één frauduleuze e-mail. Gartner schrijft:

Zelfs wanneer andere kanalen (meestal web) nodig zijn om de aanval volledig uit te voeren, levert e-mail in eerste instantie:

  • De URL richting de phishingsite of frauduleus formulier
  • Een besmette bijlage
  • Het startpunt voor een social engineering aanval

Betere imitatiewerk

Phishing is inmiddels gemeengoed, en cybercriminelen worden er steeds beter in. Je trapt waarschijnlijk niet meer in een phishingmail van een internetprovider waar jij geen klant bent. Het wordt een ander verhaal als jij op het werk een e-mail ontvangt van info@αpple.com over je Apple-account. Ziet jouw e-mailfilter dat deze e-mail niet van echt van Apple komt?

4 trends op het gebied van e-mailsecurity

Veel bedrijven vertrouwen voor hun e-mailbeveiliging nog steeds op hun vertrouwde instellingen. Maar dit levert slechts een beperkte bescherming tegen spam en bekende malware, want de aanvallen zijn inmiddels veel geavanceerder. Wil je weten hoe je jouw bedrijf wel goed beschermt tegen e-maildreiging? Download dan deze whitepaper en ontdek advanced e-mailsecurity!

 

Download de whitepaper
Download