Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

E-mail als primair delivery model voor communicatie en samenwerking

Evolving toward the next phase of email

Vaak wordt gedacht dat e-mail langzaam zal verdwijnen en zal worden vervangen door bijvoorbeeld social media en andere, next generation communicatie- en samenwerkingsoplossingen. Het tegendeel is waar. Het gebruik van e-mail blijkt nog steeds te groeien en blijft (voorlopig) de dominante communicatietool op de werkplek.

Toch wordt er, naast het gebruik van e-mail, in toenemende mate gebruik gemaakt van een mix van applicaties ten behoeve van bijvoorbeeld CRM of bestandssynchronisatie- of overdracht. Sommige van deze oplossingen worden aangeleverd door de IT-afdeling, maar steeds vaker brengen gebruikers zelf oplossingen aan om functionaliteiten te verkrijgen die niet direct door de IT-afdeling worden aangeboden.

Deze tools zijn niet zo efficiënt als menig organisatie wellicht denkt. Daarnaast lopen organisaties met name op het vlak van beveiliging grote risico’s. Gevoelige informatie wordt regelmatig gedeeld via onbeveiligde apparaten. Om de productiviteit, beveiliging en de gebruikerservaring te verbeteren is een verandering dan ook hard nodig.

Deze whitepaper adviseert organisaties om naar e-mail te gaan kijken als een primair delivery model voor communicatie en samenwerking. Hierbij is het wel noodzakelijk de focus te houden op de evolutie van e-mail als een platform voor de integratie van sociale technologieën en bedrijfsprocessen.

Download de whitepaper
Download de Engelstalige whitepaper “Evolving toward the next phase of email” en lees meer over het inzetten van e-mail als primair delivery model voor communicatie en samenwerking.

 

Download de whitepaper
Download