Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Dynamics discounting opportunities

Automatisering AP proces eerste stap naar dynamic discounting

Het invoeren van dynamic discounting kan een belangrijk initiatief zijn bij het verbeteren van cash flow management. Daarnaast helpt het financiële risico’s in de supply chain te verminderen en verbetert het de relatie met leveranciers.

De wereldwijde kredietcrisis heeft een directe impact gehad op verschillende supply chains. Hierdoor hebben veel organisaties extra maatregelen genomen om zich te verzekeren van een positieve financiële balans, zoals uitgesteld betalen, verscherpte inningstermijnen en de verkoop van facturen. Helaas zijn dergelijke tactieken vaak kortzichtig en onhoudbaar op de lange termijn.

Dynamic discounting biedt wel mogelijkheden voor de langere termijn en het rendement is vanaf de eerste dag zichtbaar. De voordelen voor zowel kopers als verkopers zijn groot. Zo kunnen inkopers tot wel 25% van hun jaarlijkse uitgaven besparen en kunnen leveranciers hun DSO drastisch verlagen.

Automatiseren AP Proces
Een eerste stap richting implementatie van een dynamic discount strategie is het automatiseren van het AP proces.  Hierdoor verlopen de processen efficienter, verbetert zowel de controle als de transparantie en verhoogt de ‘touch-less’ factuurverwerkingsratio. Dit maakt dat organisaties de mogelijkheden omtrent discounting kunnen kapitaliseren. In deze whitepaper wordt dieper ingegaan op dynamic discounting- en AP proces automatiseringsmogelijkheden.

Download de whitepaper
Download deze Engelstalige whitepaper “Dynamic discounting opportunities” en lees meer over hoe het automatiseren van het AP proces een eerste stap is naar dynamic discounting en welke voordelen dit heeft voor iedereen in de supply chain. Daarbij wordt een oplossing geboden welke helpt het AP proces te automatiseren.

 

 

Download de whitepaper
Download