Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Dynamic discounting opportunities

De voordelen van automatisering AP proces en dynamic discounting

De kredietcrisis heeft een grote en directe impact gehad op verschillende supply chains in de Retail branche. Dit zorgt ervoor dat Retail organisaties extra maatregelen nemen om zich te verzekeren van een positieve financiële balans. Hierbij kan worden gedacht aan uitgesteld betalen, verscherpte inningstermijnen en de verkoop van facturen. Dergelijke tactieken zijn jammer genoeg vaak kortzichtig en op de lange termijn zelfs onhoudbaar.

Dynamic discounting draagt bij aan een positieve balans, ook op de langere termijn. De voordelen voor zowel inkoper als leverancier zijn groot en het rendement is vanaf de eerste dag zichtbaar. Met dynamic discounting kunnen inkopers tot wel 25% van hun jaarlijkse uitgaven besparen en kunnen leveranciers hun DSO drastisch verlagen. Wanneer een organisatie haar cash flow management wil verbeteren, dan is dynamic discounting een belangrijke eerste stap. Daarnaast helpt het ook nog financiële risico’s in de supply chain te verminderen en verbetert het de relatie met leveranciers.

Eerste stap naar Dynamic Discounting
Automatisering van het AP proces is een eerste stap richting implementatie van een dynamic discount strategie. Een dergelijke automatisering helpt processen efficiënter te laten verlopen, de controle en transparantie te verbeteren en de touch-less factuurverwerkingsratio te verhogen. Dit maakt dat organisaties de mogelijkheden omtrent discounting kunnen kapitaliseren. In deze whitepaper wordt dieper ingegaan op de dynamic discounting- en AP proces automatiseringsmogelijkheden.

Download de whitepaper
Download deze Engelstalige whitepaper “Dynamic discounting opportunities”, waarin onder andere een roadmap wordt gegeven voor de implementatie van dynamic discounting. Daarnaast worden de voordelen besproken en wordt er dieper ingegaan op de eerste stap naar dynamic discounting, namelijk het automatiseren van het AP proces.

 

Download de whitepaper
Download