Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Driving business value with Desktop Virtualization

Veilige mobiele toegang met desktopvirtualisatie

De razend snelle ontwikkelingen in mobiele apparaten als smartphones en tablets veranderen snel het gezicht van de desktop die we nu kennen. Een aantal jaar geleden hadden we nog dat veel organisaties met verschillende versies van Windows werkte. Nu werken we weer met veel verschillende omgevingen. Er zijn iOS, Android en zelfs Windows 8 apparaten. Veel applicaties zijn tegenwoordig SaaS of mobiel gebaseerd, maar veel applicaties zijn dat niet. Het is noodzakelijk voor organisaties om deze desktopapplicaties altijd en overal beschikbaar te hebben!

Deze whitepaper beschrijft een kwantitatieve meting van de bedrijfswaarde, de ROI, bij het gebruik van desktopvirtualisatie. De whitepaper geeft een overzicht van de mogelijke oplossingen voor het implementeren van een desktopvirtualisatie oplossing.

Het aanbieden van veilige toegang voor elk apparaat
Organisaties hebben horderden zo niet duizenden verschillende applicaties in de organisatie. Sommige van deze applicaties zijn niet actief in de ontwikkeling, maar worden nog steeds wel actief gebruikt. Om deze applicaties bruikbaar te maken voor nieuwe werkplekken, bewegen steeds meer organisaties richting desktopvirtualisatie.

Enkele voordelen bij het gebruik van desktopvirtualisatie zijn:

  • Beveiliging: Data streams gaan over een gecodeerde verbinding.
  • Tijdbesparing: Het kost minder tijd dat het bouwen van een nieuwe mobiele applicatie.
  • Platform onafhankelijkheid: Toegang vanaf elk apparaat.

Wat zijn de financiële voordelen van Client Virtualisatie?
De afgelopen jaren is Client Virtualisatie flink gegroeid van een tactische aanpak naar het oplossen van problemen van meerdere gebruikers op dezelfde desktop, naar een strategie voor desktop life-cycle management (vergelijkbaar met private cloud). Net als andere cloud oplossingen heeft Client Virtualisatie de volgende voordelen:

  • Lagere platform kosten
  • Toenemende operationele efficiency
  • Consistente en beveiligde service
  • Kwaliteit van de service

Download de whitepaper
Meer te weten komen over Desktopvirtualisatie en Client Virtualisatie? Deze whitepaper gaat volledig in op het verbeteren van de bedrijfswaarde en daarmee de ROI door middel van desktopvirtualisatie. Download geheel vrijblijvend de volledige whitepaper ‘Driving business value with desktop virtualization’.