Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Drinkwaterbedrijf Vitens besteedt IT-architectuur uit

Praktijkcase: Vitens zet de stap naar een extern datacenter

Steeds meer organisaties en instanties nemen afscheid van een eigen IT-infrastructuur en kiezen voor externe partners. Ook het grootste drinkwaterbedrijf van ons land zette de voordelen van het uitbesteden van hun IT-architectuur op een rij en kwam tot de conclusie dat er genoeg te winnen viel bij het uitbesteden van haar datacenters. In deze praktijkcase vertelt Vitens-projectmanager Eric van Laar over hun keuze om met partner Previder in zee te gaan. Hij legt uit waarom de filosofie van Vitens – betrouwbaar, betaalbaar en duurzaam drinkwater leveren – een essentieel onderdeel uitmaakte van dit traject.

Businesscase houdt rekening met meerdere argumenten

Voor Vitens stond voorop dat de betrouwbaarheid en duurzaamheid van de drinkwatervoorziening in geen geval in gevaar mocht komen. Hun definitieve keuze is dan ook gebaseerd op meerdere argumenten:

  • Twin Datacenter-concept
  • Milieu
  • Veiligheid
  • De menselijke factor
  • Pragmatisch

Hieronder lichten we alvast een argument van Vitens toe. Nieuwsgierig naar de rest van de ervaringen van Vitens? Ontdek de mogelijkheden voor jouw organisatie.

Milieu

Vitens stelt als eis dat de datacenters moeten werken met een PUE-factor van maximaal 1,5. De PUE-factor heeft betrekking op de energie-efficiëntie binnen een datacenter en geeft de verhouding aan tussen de benodigde hoeveelheid energie voor systemen en de benodigde energie voor ondersteunende zaken, zoals koeling. Previder werkt met een PUE-factor van 1,2 en voldoet daarmee ruimschoots aan de eisen van Vitens. Ook beschikt Previder over het Groen-certificaat: een garantie dat alle gebruikte energie groen wordt geproduceerd. Verder is Previder ISO14001-gecertificeerd.

IT-architectuur uitbesteden = kosten besparen

Wil je meer weten over dit traject? Download dan deze klantcase!